• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas uoči Sarajeva: Fali nam agresije

Autori mondo.ba Autori Fena

"Ovaj derbi je i za njih prevažan i ja sam uvjeren da će oni učiniti sve da što spremnije dočekaju utakmicu u Mostaru", istakao je Haris Vukas pred duel sa Sarajevom.

Fudbaleri Zrinjskog u subotu u Mostaru ugostiće aktuelnog prvaka Sarajevo, a odmah zatim slijede još dva velika okršaja za ekipu Harija Vukasa - gradski derbi s Veležom i utakmica sa Željezničarom.

Po Vukasovim riječima, svi u klubu maksimalno su angažovani i motivisani za te tri utakmice koje bi u velikoj mjeri mogle usmjeriti sezonu Zrinjskog.

"Nakon pobjede u Kupu, imali smo dva dana za pripremu. Igrači su svjesni uloga u ovoj utakmici, svi gore od želje da izađu na teren i da pokazu pred našim navijača da je Zrinjskom mjesto u vrhu", kazao je trener Zrinjskog na konferenciji za novinare.

U prošlom prvenstvenom kolu Zrinjski je na svom terenu poražen od Širokog Brijega (1:3), a nakon toga su Mostarci u Kupu bili bolji od Slobode (2:0). Vukas je kazao kako ni u susretu sa Slobodom nije sve bilo idealno, a ono što je "plemićima" nedostajalo u te dvije utakmice je, po njegovim riječima, borbenost i agresivnost.

"Nedostaje nam čvrstoće, agresije, ratničkog duha... Dobri smo u pojedinim fazama igre, međutim nemamo kompaktnost kakvu smo imali u evropskim utakmicama. Izgubila se ta neka agresivnost, ali se nadam da će to već sutra ponovno biti na visokom nivou", optimističan je Vukas pred gostovanje aktuelnog prvaka.

Što se tiče samog Sarajeva, Vukas je kazao kako se radi o veoma kvalitetnoj i opasnoj momčadi, dodavši kako ne misli da će ispadanje iz Kupa nakon poraza u Širokom Brijegu previše uticati na ekipu Husrefa Musemića.

"To su profesionalci koji igraju već dugo godina i naviknuti su na takve stvari. Nisam mišljenja da oni nemaju fokus na ovu utakmicu. Ovaj derbi je i za njih prevažan i ja sam uvjeren da će oni učiniti sve da što spremnije dočekaju utakmicu u Mostaru", istakao je Vukas.

Zrinjski nema većih problema s izostancima i Vukas protiv Sarajeva neće moći računati jedino na Maria Tičinovića, koji vuče povredu već duže vrijeme.

Utakmica Zrinjski - FK Sarajevo igra se u subotu od 15:30 sati, uz prijenos na Moja TV.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Subota:

Čelik - Široki Brijeg (15.30)
Radnik - Sloboda
Tuzla siti - Zvijezda 09
Zrinjski - Sarajevo

Nedjelja:

Mladost - Velež (15.30)
Borac - Željezničar (17.30)

TABELA: Željezničar 23, Sarajevo 23, Tuzla siti 21, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC