• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo da napunim telefon" i - isključio VAR!

Autor mondo.rs

Dok "vječiti" sa nestrpljenjem čekaju VAR, evo jednog korisnog primjera na koji bi svi u Superligi morali da obrate pažnju. Može da se dogodi, očigledno.

Dok čekamo da VAR otvori novo poglavlje u sukobima Partizana i Crvene zvezde, ostaje nam da pratimo nevolje fudbalskih radnika širom svijeta u implementiranju nove tehnologije i svega što ona sa sobom donosi.

Posljednja vijest o nezgodama u rukovanju VAR tehnologijom stiže iz Saudijske Arabije, gdje glavni sudija utakmice 2. kola Kupa Mohameda bin Salmana nije mogao da dobije asistenciju kolega iz kontrolne sobe, jer...

"Jedan od radnika zaposlenih na stadionu izvukao je kabl iz struje kako bi napunio mobilni telefon, ne znajući da je tako prekinuo napajanjem cijeli VAR sistem", objavio je saudijski portal "Arriyadiyah" pozivajući se na dobro obavještene izvore.



U namjeri da podigne nivo fudbala u zemlji, Fudbalski savez Saudi Arabije angažovao je brojne radnike iz inostranstva, poput sudije Marka Klatenburga ili, konkretno, Fernanda Trisakoa, koji je angažovan kao predsjednik Glavnog sudijskog komiteta.

Španac je poslije ovog neprijatnog događaja, ali i još četiri utakmice na kojima se VAR tehnologija nije pokazala kao potpuno funkcionalna, ni pouzdana, održao "press" konferenciju i zamolio tamošnju javnost da ne pretjeruje u kritikama, "jer se radi o identičnim kvarovima softvera kakvi se redovno događaju WhatsApp-u ili aerodromskim servisima".

Dan ranije, FSS je ozvaničio odluku o uvođenju VAR-a i sa sastanka Izvršnog odbora "poručio da će poslati ljude u UEFA da nauče kako da ga koriste".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC