• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo u Tuzli za vijek Slobode: Šou ukrao Smajić!

Autor mondo.ba

Vezista Slobode Edis Smajić "ukrao je šou" na spektaklu povodom stotog rođendana tuzlanskog kluba u dvoboju sa Dinamom iz Zagreba (1:1).

 Vezista Slobode Edis Smajić će vjerovatno do kraja života pamtiti prijateljsku utakmicu sa zagrebačkim Dinamom odigranu u petak na "Tušnju" povodom stogodišnjice postojanja tuzlanskog kluba.

Dvadesetogodišnji fudbaler crno-crvenih bio je apsolutni prvo ime spektakla pred punim stadionom jer se oba puta upisao u strijelce - pogodivši najprije Dinamovu, a potom i vlastitu mrežu.

SLOBODA - DINAMO 1:1 (1:1)

Tuzlaci su imali više od igre na početku, čak su uspjeli da pogode i okvir Dinamovog gola, da bi do prednosti stigli pogotkom iz jedanaesterca koji je skrivio Emir Dilaver igravši rukom u kaznenom prostoru. Siguran sa "kreča" bio je Edis Smajić - 1:0.

Međutim, "modri" su do odlaska na odmor uspjeli da stignu do izjednačenja nakon što je iz slobodnog udarca centrirao Čedomir Jovičević, a Smajić nespretno reagovao i prevario svog golmana Nikolu Lakića - 1:1.

U nastavku je bilo šansi na obje strane, mnogo više ispred golmana Slobode, ali se do kraja susreta rezultat nije promijenio.

Prije početka utakmice delegacija Dinama odala je počast svom nekadašnjem igraču Ismetu Hadžiću, koji je karijeru počeo u Slobodi. Takođe, delegacije dva kluba položile su cvijeće i odali počast tragično poginulim mladima Tuzle na Kapiji.

Za ovu priliku izrađen je dres Slobode na koji su upisana imena 573 bivša i sadašnja igrača, trenera, predsjednika klubova i drugih legendi Slobode. Mnogi od njih večeras su u svečanom defileu pozdravljeni od oko 4.000 navijača na stadionu "Tušanj".

Početni udarac na utakmici izveo je dr. Anto Raos, počasni predsjednik RSD Sloboda, kome je ovom prilikom uručen specijalni poklon - uramljeni jubilarni dres Slobode.

Isti poklon uručen je i predsjedniku Dinama Mirku Barišiću, a prigodne poklone primili su i trener Dinama Nenad Bjelica, kao i bivši generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.

SLOBODA: Lakić, Muratović, Bekić, Jusić, Ivetić, Pršeš, Hodžić, Bekrić, Livančić, Ristić, Smajić. Trener: Marijan Bloudek

DINAMO ZAGREB: Zagorac, Pinto, Šitum, Dilaver, Mubandje, Leovac, Tolić, Đira, Baturina, Jovičević, Atiemven. Trener: Nenad Bjelica

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC