• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džekina povreda mnogo teža: Pauza mjesec dana!

Autor mondo.ba

Iako su nakon operacije jagodične kosti prognoze u povratak Edina Džeke bile prepune optimizma, hirurg koji je operisao kapitena Bosne i Hercegovine mišljenja je da je situacija znatno ozbiljnija.

  Centarfor Rome i kapiten "zmajeva" neće se vratiti na teren za dvije sedmice, kako je prvobitno bilo najavljeno poslije operacije u kojoj mu je u lice ugrađena pločica.

Ovo tvrdi Džekin hirurg Bruno Pesući, koji je istakao da će oporavak trajati duže jer je u pitanju znatno komplikovanija povreda.

"Gore je nego što smo mislili u prvom trenutku. Očekivali smo manji prelom, ali smo shvatili da su u pitanju dva preloma. Osim jagodične kosti, Džeko je imao i prelom kosti ispod desnog oka. Operacija je trajala duže i bilo je dosta komplikovanije nego što smo očekivali. Sigurno će mu trebati četiri nedjelje da se oporavi, a zaštitna maska nije dovoljna za ovakve povrede. Trebamo biti oprezni, jer ne smijmo žuriti u ovakvim situacijama",izjavio je hirurg centarfora Rimljana u izjavi za "Korijere delo Sport".

Džeko će večeras propustiti najvažniju utakmicu BiH u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Finske na zeničkom "Bilinom polju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC