• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić naciljao Premijer ligu, pet golova za plus 5 Krupe ispred "rudara"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Krupe žele samo jednu sezonu da se zadrže u prvoligaškom društvu i ekspresno izbore povratak u Premijer ligu BiH.

 Jovo Lukić pet golova FK Krupa Prva liga RS prvi strijelac Krupe Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Jovo Lukić (20) sa pet golova trenutno je prvi strijelac Krupe. 

Nekadašnji napadač Modriče i dobojske Sloge, pred početak prvenstva vratio se u Krupu sa pozajmice iz Zvijezde Gradačac, gdje je na 14 utakmica Prve lige Federacije BiH za polusezonu postigao pet pogodaka.

Možda će vas zanimati

 Sada je na devet odigranih susreta, ali u Prvoj ligi RS, već stigao do identičnog učinka, pa njegova Krupa zauzima lidersku poziciju, sa pet bodova prednosti ispred jedinog konkurenta u borbi za najviši plasman, Rudar Prijedora.

"Da budem iskren, očekivao sam ovako nešto kada je u pitanju učinak Krupe, kao i moj lični. Postigao sam pet pogodaka, upisao četiri asistencije, tako da sam zadovoljan. Svjestan sam da uvijek može bolje, jer sam propustio nekoliko prilika, pa sam mogao imati i bolji učinak. Nadam se da ću prvenstvo završiti sa nekih 15 ili 20 pogodaka na svom kontu", optimista je mladi napadač, koji će krajem novembra proslaviti 21. rođendan.

Tokom boravka u Krupi u prvom dijelu premijerligaške sezone 2018/19, nije mu polazilo za rukom da izbori status standardnog prvotimca, pa je odlučio da se na kratko preseli u Gradačac, gdje je pružao zapažene partije.

"Mnogo mi je pomoglo to što sam u tih šest mjeseci imao zaista dobru minutažu, ali i što sam, nakon skoro godinu dana, počeo da postižem golove. To mi je donijelo neophodnu sigurnost, a poraslo mi je i samopouzdanje. Imao sam to na umu kada sam se ljetos vratio u Krupu i već na pripremama sam počeo da dajem golove, te se nametnuo treneru Zoranu Mariću", istakao je Lukić za "Glas Srpske".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krupa je u dosadašnjih devet mečeva, zabilježila osam pobjeda, i to u nizu, nakon uvodnog remija sa Željezničarom (0:0) na otvaranju prvenstva, tako da već sada ima solidnu prednost ispred Prijedorčana. Jedan od najzaslužniji za takav učinak je upravo Lukić.

"Imamo tih pet bodova prednosti i mislim da je to zasluženo", naglašava Lukić.

LISTA STRIJELACA PRVE LIGE RS:

6 golova - Nikola Bjeloš (Slavija), 5 - Bojan Burazor (Rudar Prijedor), Jovo Lukić (Krupa)...

"Imamo bolju ekipu od Rudar Prijedora, ali ne smijemo se opuštati sve dok postoji šansa da nas neko ugrozi. Sve ovo zaista ozbiljno shvatamo, za svaku utakmicu se posebno pripremamo, analiziramo rivala i to je jedan od razloga zašto smo prvi. Siguran sam u povratak u Premijer ligu BiH kao i u to da ćemo svoju prednost u drugom dijelu još i uvećati. Uostalom, Krupa ove sezone ide na pobjedu u svim utakmicama, igramo da postignemo pogodak više od protivnika i nema razloga da ne nastavimo sa takvom igrom", zaključio je Lukić razgovor za "Glas Srpske", naglasivši da je veliku pomoć u karijeri imao od oca Mitra, nekada sjajnog golgetera tuzlanske Slobode.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC