• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijem lijevom, "lažnjak" i gol desnom – dan kad je Groningen upoznao Milka

Autor mondo.rs

Prije tačno 30 godina igrali su Groningen i Partizan…

 Groningen-Partizan-4-3-Milko-Djurovski Izvor: MN PRESS, Tomislav Mihajlovic

Na današnji dan prije tri decenije Partizan i Groningen igrali su prvi meč 2. kola Kupa kupova. Utakmica u Holandiji završena je pobjedom domaćeg sastava 4:3, ali su crno-bijeli imali aktivan rezultat pred revanš na JNA.

Majstorski dvomeč odigrao je Milko Đurovski, strijelac dva pogotka u prvoj i jednog u drugoj utakmici, u kojoj je "parni valjak" pred 50.000 svojih navijača pobijedio 3:1 i plasirao se u četvrtfinale nekadašnjeg takmičenja UEFA.

Možda će vas zanimati

Teško je odlučiti se koji je od Milkovih golova ljepši, prvi u Groningenu ili u Beogradu. Kod oba je napadač Partizana pokazao veliko fudbalsko umijeće.

Mi smo se odlučili za prvi…

Tadašnje desno krilo Milorad "Muni" Bajović dugom loptom pronašao je Milka kod "druge stative", uslijedio je spektakularan prijem lijevom nogom, koji je bio dovoljan da izbaci iz težišta direktnog čuvara Đurovskog. Zatim je uslijedio "lažnjak" i još jedan igrač manje u odbrani Gorningena. Kada se našao "oči u oči" sa golmanom Patrikom Lodevijksom – milimetarski precizno pogodio je prostor između njega i bliže stative.

Partizan Groningen
Izvor: YouTube


Domaćin je vodio 1:0, 2:1 i 4:2. Bajović je uspio da u 32. minutu anulira prednost koju je zeleno-bijelima donio Heni Mejer u 16. Teo Ten Kat je pet minuta kasnije iskoristio smušenost i nesigurnost kompletne odbrane Partizana, ali je Đurovski opisanim pogotkom vratio rezultatski egal u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Džos Rosien je 48. glavom zakucao loptu glavom iza Fahrudina Omerovića, a Vin Kovermans pogodio iz okreta u 74. Sjajnan prodor Gorana Bogdanovića, poslije čijeg se šuta lopta od golmana odbila u polje, iskoristio je opet Đurovski u 83. minutu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC