• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko nakon "krađe" u Rimu: Neprihvatljivo za ovaj nivo!

Autor mondo.ba

Bh. reprezentativac nije mogao da vjeruje da je škotski arbitar dosudio jedanaesterac za Borusiju Menhengladbah, nakon što je lopta defanzivca Rome Krisa Smolinga pogodila u lice.

Roma je bez pobjede protiv Borusije Menhengladbah ostala u 95. minutu, nakon što je škotski arbitar Vilijam Kolam odlučio da dosudi jedanaesterac za goste, iako je lopta defanzivca "vučice" Krisa Smolinga pogodila u lice.

Burno su protestovali svi u redovima "vučice", ali promjene odluke nije bilo. Gosti su izjednačili na 1:1 duboko u sudijskoj nadoknadi i u Njemačku (nezasluženo) odnijeli bod.

Možda će vas zanimati

"To je ozbiljna greška, koja ne bi smjela da se desi na ovakvom nivou. Mijenja rezultat, cijelu utakmicu, stanje u grupi", izjavio je po završetku meča kapiten Rome Edin Džeko za "Skaj Sport Italija".

POGLEDAJTE PENAL

Bh. reprezentativac nastupio je sa zaštitnom maskom (operisao jagodičnu kost), ali je odigrao svih 90 minuta. Nakon susreta, nije mogao da sakrije razočaranje.

"Sada imamo tri utakmice i kojima može sve da se desi. Današnja pobjeda mogla nam je sve olakšati. Ne razumijem sudiju, bio je tako siguran da je u pravu, ali je očigledno da je lopta pogodila Smolinga u lice. Vidio sam i snimak na TV-u, zaista nevjerovatno."

Džeko je naglasio da su svi pokušali da ubijede Kolama da je pogriješio, i sam Smoling ukazivao je na mjesto gdje ga je pogodila lopta, ali Škot je bio uvjeren da je u pravu.

"Sudija je insistirao na penalu. Rekao sam mu da je lice, a ne ruka. Na Smolingovom licu mogao se vidjeti otisak gdje ga je pogodila lopta. Ne možeš dosuditi takav penal u nadoknadi. To je neprihvatljivo. Ostali smo bez dva boda i ništa ne možemo uraditi povodom toga, moramo gledati naprijed", zaključio je razočarani Džeko.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC