• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Vranješa izuzetno cijenim, još može pomoći "zmajevima"

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u hvalospjevima je govorio o defanzivcu AEK-a Ognjenu Vranješu, kojeg je zbog nefudbalskih stvari "odstranio" aktuelni šef "zmajeva" Robert Prosinečki.

 Mehmed Baždarević: Ognjen Vranješ još može pomoći reprezentaciji BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon što je banjalučki fudbaler Ognjen Vranješ izjavio da nije nacionalista i da je uvijek ginuo u dresu BiH, svoj komentar dao je i bivši selektor "zmajeva" Meša Baždarević, koji je trenutno trener Pariza, drugoligaša u Francuskoj.

Možda će vas zanimati

Baždarević je u sarajevskom "Dnevnom avazu" potvrdio Vranješove riječi...

"Iskren da budem, dok sam bio selektor, Vranješ je bio izuzetan profesionalac i pravi momak koji se uvijek borio za našu reprezentaciju, svaki minut… I dobro igrao, dobro se ponašao. Prema tome, Ogija izuzetno cijenim. A to što se dešavalo izvan terena, iskreno, nisam previše ni pratio. Znate da me druge stvari, osim terena i fudbala, uopšte ne zanimaju… Inače, jedan igrač zanima me samo sportski, fudbalski, da li može i zaslužuje da igra, šta može doprinijeti mojoj ekipi. A sve ostalo… Premda, nekad se moraju gledati i neke druge stvari koje su jako važne za atmosferu. Mislim da nam Ogi, fudbalski, još može pomoći, a sada je na ljudima koji vode da ocijene je li važniji fudbalski ili taj dio izvan terena. Je li nam neophodan i može li i koliko pomoći reprezentaciji. To treba dobro odvagati, jer nisam u poziciji da imam sve elemente u ruci. Ali, za vrijeme mog mandata - i prije, Ogi je bio pravi profesionalac i jako dobar igrač", izjavio je Baždarević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC