• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve stao u Lećeu! Povreda Pjanića i krvava glava Iguaina na jubileju!

Povratnik u Seriju A uspio da odoli šampionu (1:1), a meč su obilježili penali, po jedan na obje strane, kao i povreda reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića i krvava glava Gonzala Iguaina na jubilarnom 200. meču u Italiji.

Poslije sedam i po godina, Juventus je gostovao ekipi Lećea, ali nije zabilježio očekivanu pobjedu bez najboljeg igrača Kristijana Ronalda.

LEĆE - JUVENTUS 1:1 (0:0)

Portugalca je poštedio trener "bjankonera" Mauricio Sari, koji takođe u subotu nije mogao da računa na povrijeđene Erona Remzija, Daglasa Kostu, Marka Pjacu i Đorđa Kjelinija.

"Stara dama" je uprkos svim nedostacima bila apsolutni favorit i taj epitet je opravdala veći dio utakmice na stadionu "Via del Mare", dok se domaćin opredijelio za čvrstu odbranu i eventualne kontranapade. 

Ipak, odluka je pala poslije dva jedanaesterca na obje strane i to početkom drugog poluvremena.

Prvi je zaslužio Miralem Pjanić, koji je bio oboren na ivici kaznenog prostora, a sudija Paolo Valeri nakon VAR-a, pokazao na bijelu tačku. Penal je sigurno izveo Paolo Dibala - 1:0.

Samo pet minuta kasnije, penal je dosuđen i za domaćina nakon što je lopta pogodila u ruku Mathijsa de Lihta, a majstorski kapiten Lećea Marko Mankuzu prevario Vojćeha Šćešnog - 1:1.

Juve je poslije izjednačenja domaćina još žešće uzvratio, Federiko Bernadeski je potom pogodio i stativu, ali nakon što se povrijedio Pjanić u 64. minutu, gosti su poprilično pali u igri iako su držali Gabrijela praktično pod stalnom opsadom.

Brazilski golman je prilikom intervencije u 82. minutu nehotice udario i slavljenika Iguaina, kojem je "pukla" arkada, pa je morao do kraja da nosi zavoje na okrvavljenoj glavi.

"Pipita" je na "Via del Mareu" odigrao svoju jubilarnu 200. utakmicu u Seriji A, a stotu za Juve, ali je neće pamtiti po dobrom, jer mu je pored krvave glave sudija Valeri nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog ofsajda.

SERIJA A - 9. KOLO

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Dibala 49 pen - Mankuzu 55 pen/

Inter - Parma (18.00)
Đenova - Breša (20.45)

Nedjelja

Bolonja - Sampdorija (12.30)

Od 15.00

Atalanta - Udineze
SPAL - Napoli
Torino - Kaljari
Roma - Milan (18.00)
Fiorentina - Lacio (20.45)

Igrano u petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/


TABELA: Juventus (+1) 23, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Parma 12, Fiorentina 12, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Sasuolo (-1) 9, Bolonja 9, Verona 9, Leće (+1) 8, Breša (-1) 7, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC