• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidal nezadovoljan statusom u Barseloni: "Pokušavam da prebrodim ovo..."

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Trudiću se da ne napustim Barselonu i da doprinesem ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva. Ali, nisam zadovoljan", rekao Vidal

Čileanski fudbaler Arturo Vidal priznao je da nije zadovoljan u Barseloni jer ne igra mnogo, ali i da će učiniti sve da vrijednim radom natjera trenera Ernesta Valverdea da mu pruži šansu.

S obzirom da ove sezone ne igra previše u Barsi, mediji su odmah iskusnog 32-godišnjeg Vidala počeli povezivati sa mnogim evropskim klubovima, a jedan od njih je Inter koji s klupe vodi Antonio Konte s kojim je sarađivao u vrijeme kada je nastupao za Juventus.

Možda će vas zanimati

"Sa njim sam doživio mnogo lijepih trenutaka. Zahvaljujući njemu postao sam jedan od najboljih na svijetu. U fudbalu je najvažnije da neko vjeruje u vas, a ako trener ima povjerenje u vas to vam omogućava da napredujete", kazao je Vidal u razgovoru za čileanske medije.

Ove sezone Vidal je upisao osam nastupa za Barselonu, i to uglavnom ulazeći s klupe, ali je uprkos tome postigao dva gola.

"Trudiću se da ne napustim Barselonu i da doprinesem ostvarivanju naših ovosezonskih ciljeva. Ali, nisam zadovoljan, čak iako pokušavam da prebrodim ovu situaciju i dođem do mjesta u startnoj postavi. Tokom cijele karijere sam naporno radio, moj trenutak još nije došao, ali sam smiren i uvjeren da će doći. Trenutno nemam objašnjenje za moju situaciju. Postoje različiti načini gledanja na fudbal, to su odluke koje trener mora donositi. Pokušavam pomoći ekipi kada me pozove“, kazao je čileanski reprezentativac.

Vidal je u Barselonu stigao u ljeto 2018. godine iz minhenskog Bajerna, a lprethodno je nastupao za Kolo Kolo, Bayer Leverkuzen i Juventus.

Za Barsu je odigrao 61 takmičarsku utakmicu i postigao pet golova.

U dresu reprezentacije Čilea nastupio je 115 puta uz 28 pogodaka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC