• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi rasistički pir navijača Verone, Udineze konačno slavio na gostovanju

Autor mondo.ba

Rezultat meča u Veroni u sjeni vrijeđanja Marija Balotelija. Udineze u Đenovi proslavio prvi gostujući trijumf.

Italijanski fudbal muku muči sa rasizmom, svima je već poznato. Može slobodno da se konstatuje da je ova pojava rak-rana ''loptanja'' na Apeninima, a posljednji dokaz za ovu tvrdnju stigao je danas iz Verone!

U ovom gradu, danas su koplja ukrstili istoimeni domaćin i Breša, a rezultat, odnosno trijumf tima Ivana Jurića, za koji je svih 90 minuta odigrao Darko Lazović, ostao je u sjeni rasističkih ispada navijača domaćeg sastava.

Već drugi put ove polusezone Veronini tifozi su na sebe privukli pažnju na ovaj način. Nakon što su u septembru, ispuštajući majmunske krike, vrijeđali Milanovog Franka Kesija, danas im je meta bio – Mario Baloteli!

Nakon skandaloznog ponašanja pristalica Verone, Super Mario je – napucao loptu u njihovom smjeru, a potom iz revolta krenuo da napušta ''Bentegodi''. Uslijedio je prekid utakmice, fudbaleri i jednog i drugog tima pokušali su da ga zaustave, a nakon par minuta meč je nastavljen, te završen rezultatom 2:1.

Baloteli se domaćima bar djelimično revanširao utišavši ih u 85. minutu pogotkom za 2:1, međutim njegovi saigrači nisu imali snage da pokušaju da izbjegnu poraz.

Nekadašnji as Barselone i Pari sen Žermena Tijago Mota je preuzeo komandu nad Đenovljanima od Aurelija Andreacolija nakon debakla od Parme (5:1).

Pod Motinom komandom, Đenova je u prve dvije utakmice upisala jednu pobjedu (Breša 3:1) te u posljednjim sekundama ispustila remi na gostovanju Juventusu a činilo se da ide ka drugom slavlju od dolaska Mote u klub kada je u 22. minutu poentirao Goran Pandev, postigavši svoj drugi ovosezonski pogodak u dresu Đenove.

U listu strijelaca upisao se 26. oktobra – upravo na Motinom debiju!

Umjesto da nastavi u istom ritmu i možda do kraja prvog poluvremena postigne još koji pogodak, te uvede utakmicu u ''mirnije vode'', Đenova je stala.

Iskoristili su to gosti iz Udina, te do kraja prvog poluvremena preuzeli kontrolu nad utakmicom. ''Zebre'' su stigle do izjednačenja prelijepim pogotkom Rodriga de Pola, koji se na 18-19 metara od gola odlučio na šut. I nije se pokajao!

Stvorili su gosti još dvije stopostotne šanse za gol do kraja prvog poluvremena, a sličan tok imao je i smiraj drugog dijela. Udineze je bio konkretniji, traživši put ka prvoj ovosezonskoj pobjedi ''na strani''.

Upornost im se i isplatila! Igrao se 87. minut kada je Stefano Okaka ostavio loptu za Kena Semu, koji je preciznim udarcem pogodio ''malu mrežu'', a pridružio mu se i Kevin Lazanja u petom minutu nadoknade, čime je slavljenička pjesma u svlačionici Udinezea bila još glasnija.

U trećoj utakmici čiji je početak bio zakazan za 15 časova, Leće je remizirao sa ekipom Sasuola rezultatom 2:2.

SERIJA A – 11. kolo

Nedjelja:

Atalanta – Kaljari 0:2 (0:1)
/Pašalić 33 a.g., Oliva 59/

Đenova – Udineze 1:3 (1:1)
/Pandev 22 – De Pol 32, Sema 87, Lazanja 90+5/

Leće – Sasuolo 2:2 (2:1)
/Lapadula 18, Falko 42 – Toljan 35, Berardi 85/

Verona – Breša 2:1 (0:0)
/Salsedo Mora 50, Pesina 81 – Baloteli 85/

Fiorentina - Parma (18.00)

Milan - Lacio (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

Igrano u subotu:

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu 55 pen - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 – Lukaku 75, 90+2 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

TABELA: Juventus 29, Inter 28, Roma 22, Atalanta 21, Kaljari 21, Lacio (-1) 18, Napoli 18, Fiorentina (-1) 15, Verona 15, Parma (-1) 13, Milan (-1) 13, Udineze 13, Bolonja 12, Torino 11, Sasuolo (-1) 10, Leće 10, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija (-1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC