• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaljari u naletu, Atalantini ex-yu fudbaleri zadali glavobolju Gasperiniju!

Autor mondo.ba

Tim sa Sardinije je loše krenuo u sezonu, međutim kako sezona odmiče, pruža sve bolje partije, a to je danas na svojoj koži osjetila i Atalanta

Kaljari je na posljednja dva gostovanja Atalanti, pretposljednjeg dana 2017. godine i drugog septembarskog dana naredne godine, osvojio sva tri boda. Ipak, to nije bila dovoljna opomena izabranicima Đan Pjera Gasperinija:

ATALANTA – KALJARI 0:2 (0:1)
/Pašalić 33 a.g., Oliva 59/

''Boginja'' je tako upisala drugi ovosezonski poraz u Seriji A, odnosno PRVI NAKON DVA MJESECA (poraženi 1. septembra od Torina rezultatom 2:3), dok je Kaljari u naletu poslije dva uvodna poraza.

U narednih devet utakmica, uključujući i današnju, tim iz Sardinije je upisao šest pobjeda i tri remija, što ih je u ovom trenutku odvelo na odličnu, petu poziciju tabele.

Ekipa Rolanda Marana sasvim zasluženo je na pauzu između dva poluvremena otišla pri rezultatskoj prednosti. Dva puta je, do vodećeg gola gostiju postignutog u 33. minutu, Atalantin Remo Frojler ''iščupao'' stvar izblokiravši dva pokušaja fudbalera Kaljarija u posljednjem trenutku – dogodilo se to u 21. i 31. minutu, kada je spriječio Marka Roga i Žoaa Pedra da matiraju Pjerluiđija Golinija.

Kaljari je u dosadašnjem toku sezone odigrao pet gostujućih utakmica - i ni na jednoj nije osjetio gorčinu poraza!

Ipak, spasa domaćima nedugo potom nije bilo.

Izveo je Kaljari slobodan udarac sa desne strane, Fabricio Kaćatore želio da smjesti loptu u mrežu, ali je to umjesto njega učinio hrvatski internacionalac u dresu Atalante Mario Pašalić.

Inače, domaćin je prvu šansu na utakmici stvorio šest minuta ranije, kada je Timoti Kastanj šutirao pored gola, da bi u 38. minutu jedan od lidera ove generacije ''boginje'' Papu Gomez silovitim udarcem uzdrmao prečku.

Domaće pristalice ponadale su se, u tom trenutku, da je Gasperinijev tim došao do daha i da će vrlo brzo vidjeti jednu loptu u mreži Kaljarija, ali ih je vrlo brzo ''ohladio'' još jedan igrač sa ex-yu prostora.

Naime, pet minuta prije odlaska u tunel, direktan crveni karton dobio je Josip Iličić, udarivši, zaista bespotrebno, Haralamposa Lukojanisa po nogama van granica terena, a arbitar Rozario Abiso nije mnogo razmišljao koje boje će biti karton koji će pokazati slovenačkom reprezentativcu.

Takav poklon Naingolan i društvo objeručke su prihvatili, te u 59. minutu odmakli na dva koraka i potvrdili trijumf. Na asistenciju Đovanija Simeonea, poentirao je Urugvajac Kristijan Oliva, postigavši svoj prvenac u Seriji A i zapečativši sudbinu Atalante, koja je, istina, preuzela inicijativu nakon drugog gola gostiju, ali nedovoljno za nešto više.

SERIJA A – 11. kolo

Nedjelja:

Atalanta – Kaljari 0:2 (0:1)
/Pašalić 33 a.g., Oliva 59/

Đenova – Udineze (15.00)
Leće – Sasuolo
Verona – Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

Igrano u subotu:

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu 55 pen - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 – Lukaku 75, 90+2 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

TABELA: Juventus 29, Inter 28, Roma 22, Atalanta 21, Kaljari 21, Lacio (-1) 18, Napoli 18, Fiorentina (-1) 15, Parma (-1) 13, Milan (-1) 13, Verona (-1) 12, Bolonja 12, Torino 11, Udineze (-1) 10, Sasuolo (-2) 9, Leće (-1) 9, Đenova (-1) 8, Breša (-2) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija (-1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC