• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perica Ognjenović vjeruje u Zvezdu i sudbinu: Poklopiće se za 3. mjesto

Autor w rs

"Remi sa Javorom nije smak svijeta, čak sam siguran da će vratiti fokus ekipi u narednim utakmicama", kaže nekadašnji golgeter crveno-bijelih.

 Perica Ognjenović o Crvenoj zvezdi, Ligi šampiona - Poklopiće se sve za 3. mjesto Izvor: MN PRESS

Jedan je od najboljih driblera koji su nosili dres Crvene zvezde, ali nije imao sreću da u njemu igra Ligu šampiona.

Dugo je trebalo evropskom prvaku iz 1991. da se vrati među najbolje, a kada je konačno uspio prošle sezone, ove je i potvrdio. 

Možda će vas zanimati

 Među onima koji uživaju u trenutnim uspjesima crveno-bijelih je i Perica Ognjenović.

"Najbolje ekipe u ovom trenutku na svijetu su u Ligi šampiona, gdje je i naša Crvena zvezda. Po meni Zvezda treba da shvati ovu grupu (Bajern, Totenhem, Olimpijakos i Zvezda) kao grupu gdje je čast igrati, da pruži maksimum, a za koliko će to biti dovoljno vidjećemo. Ukoliko se kockice poklope, a mišljenja sam da hoće, bar za to treće mjesto, Zvezda je onda napravila veliki uspjeh u ovom trenutku. Moram da napomenem i utakmicu sa Olimpijakosom koja je zaista bila fenomenalna. Naši fudbaleri su tada odigrali odlično drugo poluvrijeme u kojem smo i osvojili, po meni, ključna tri boda za prolazak grupne faze", ocijenio je Ognjenović gostujući na klupskoj televiziji.

Nekadašnji golgeter, koji je januara 1999. iz Zvezde prešao u Real Madrid, osvrnuo se na nedavno gostovanje crveno-bijelih u Ivanjici i remi sa Javorom (1:1).

"Nedostajalo je našem timu sreće. Crvena zvezda je možda i zaslužila da pobijedi utakmicu, ali ja razumijem igrače. Poslije takvih utakmica kao što su dueli u Ligi šampiona dolazi do velikog pražnjenja ekipe kao i do neke vrste zasićenja, tako da neki bod u prvenstvu mora i da se izgubi. Mislim da remi sa Javorom nije neki smak svijeta, čak sam siguran da će vratiti fokus ekipi u narednim utakmicama. Prvenstvo je dugo. Ni stranci u pojedinim trenucima neće biti u prilici da daju maksimum, ali to je sve normalno", istakao je Ognjenović i dodao da ga raduje igra "rezervista":

"BORJAN JE IZVANREDAN"

"Otkako je došao u Crvenu zvezdu, Milan Borjan je na visokom nivou. Imao je i on slabe trenutke, ali to je normalno. Niko nije bezgrešan. To je naravno sve na minumum i želio bih da mu poželim da brani ovako, a ako je moguće i još bolje. Jednostavno, golman Crvene zvezde mora i da se navikne da pravi razliku između domaćeg prvenstva i evropskih takmičenja. U Superligi on ima dve ili tri situacije na više utakmica, dok u Evropi na jednom meču taj broj prelazi i 10. On pokazuje da je pravi golman, jer izvanredno radi i želim mu svu sreću", kaže Perica Ognjenović.

"U mnogo jačim prvenstvima nego što je Superliga imamo puno primjera gdje klupa donosi titulu. Mene veoma raduje što igrači Crvene zvezde koji ulaze na teren sa klupe pružaju dobre partije i često se desi i da preokrenu rezultat. Mislim da trener radi pravu stvar što rotira igrače. Nekada treba sačuvati glavne adute koji donose bitnu razliku. Jednostavno, u današnjem fudbalu ako nemate 20 ili više igrača ne možete izgurati sezonu bez nekih većih povreda".

Iza Zvezdinih fudbalera je prilično zgusnut raspored utakmica, pa im je dobro došla trenutna reprezentativna pauza. Istakao je to i Perica Ognjenović.

"Izuzetno je teško konstantno igrati dobro u takvom ritmu utakmica gdje se na svaka tri dana susrećete sa različitim protivnicima. Još više su otežavajuća okolnost evropske utakmice gde je pre svega ambijent izvanredan. Kao bivši fudbaler znam da, koliko god igrač želi da pruži maksimum u prvenstvu, uvek postoji razlika u pristupu igri. Nije lako ni treneru Milojeviću kada mora da održi fokus igračima. Pogotovo kad igrate protiv Totenhema, pa onda morate u Ivanjicu, uz sav respekt prema Javoru".

Za kraj, Ognjenović je istakao veliki značaj koji imaju navijači kluba iz Ljutice Bogdana.

"Kao i uvijek, naši navijači su uvijek jedan igrač više. Zvezda gdje god da igra oseća se kao kod kuće. To je neprocjenjiva pomoć ekipi i sigruan sam da će i u budućnosti na krilima naših navijača fudbaleri Zvezde praviti odlične rezultate". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC