• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potresan oproštaj od Isaije: Suze, jecaji i snažna poruka Željka Pantića

Autor w rs

Od Isaije Pantića oprostile su brojne javne ličnosti, poznati bivši i sadašnji sportisti, FK Partizan, drugari...

Isaija Pantić, sin poznatog novinara Željka Pantića, preminuo je u nedelju usled teške bolesti. Smrt dečaka koji se hrabro borio dve i po godine protiv opakog i podmuklog neprijatelja, potresla je Srbiju.

Komemorativni skup održan je u sredu u hotelu "Radison". Pored članova porodice i prijatelja, od Isaije su se oprostile sportske legende poput Predraga Mijatovića, Radomira Antića, Vlada Divaca, Bogdana Bogdanovića.

Možda će vas zanimati

Prvi se obratio nekadašnji as Partizana i Real Madrida.

"Kada razmišljamo o Isaiji koji nije više među nama, razmišljam o jednom divnom dečaku, punom energije, dečaku koji je voleo sport. Koji je bio poseban. Utakmice koje smo imali priliku da gledamo zajedno i da budemo zajedno. Do samog kraja sam se nadao da će moći da pobedi bolest, nažalost se to nije dogodilo. Ostaće u našim srcima. On je sada na nebu i čuvaće pre svega svoju porodicu, prijatelje i sve nas. Nisam verovao da ću raditi ovako nešto, nadao sam se da će ostati sa nama. Moje iskreno saučešće. Čuvajte se, budite jaki", bile su reči koje je izgovorio Mijatović dok je pokušavao da zadrži suze.

Na komemoraciji su bili prisutni svi iz FK Partizan, na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i trenerom Savom Miloševićem. Prisutnima se obratio golman Vladimir Stojković.

"Kada sam poslednji put nosio majicu sa tvojim imenom, bio sam siguran da ćeš dobiti tu bitku, kao i svaku za poslednje dve i po godine", rekao je Stojković, koji je protiv Junajteda u Mančesteru na sebi imao majicu na kojoj je pisalo "Hrabri dečak Isaija".

"Nisam ni sanjao da se nećemo pozdraviti i da neću videti tvoje iskreno lice i osmeh. Nisi fizički mogao da budeš prisutan, ali si bio tu. Svaka naša sledeća pobeda biće tvoja. Ti si Isaija hrabar, baš kao i tvoj Partizan. Neka ti je večna slava", rekao je Stojković.

Pored slika za života i omiljenih predmeta posebno mesto na komemorativnom skupu zauzimao je i venac koji je poslao kraljevski klub Real Madrid.


Video porukama su se obratili Vlade Divac i Bogdan Bogdanović.

"Drago mi je što sam imao priliku da upoznam mladog Isaiju. Momka punog energije, žara i velikog borca. Nadam se da mu je negde gore bolje i da nas gleda sa nekog boljeg mesta", poručio je bek Sakrametna i srpske reprezentacije.

Na skupu su govorili Isaijini otac i majka. Oni su se između ostalog zahvalili svima koji su pomogli da se život njihovog deteta produži koliko je to bilo moguće. Željko Pantić imao je snažnu i srceparajuću poruku:

"Jedan radostan život koji je nažalost stao sa samo 15 godina, bio je jedna vrsta koncentrata sreće. Ja i da hoću od mog Isaije ne mogu da napravim žrtvu, jer nije živeo život žrtve već život pobednika. Od početka do kraja njegov život je bio borba. Iz Isaijinog života uzmimo pouku kako se živi, i kako se našoj deci daje mogućnost da žive posebno. Za junakom se ne plače, barem ne previše. Onaj bog koji mi ga je dao, neka ga u svoje ruke primi", kroz suze je izgovorio Željko Pantić.

Komemoraciju je zatvorio Željko Pantić najavivši otvaranje fondacije Isaija Pantić koja će raditi pri fondu ‘Ana i Vlade Divac’, a koji će pomagati roditeljima i deci oboleli od neizlečivih bolesti.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC