• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze je tu: Prva pobjeda Totenhema van "Lejna" ove sezone u Premijer ligi!

Autor mondo.rs

Balončići su dočekali "Specijalnog" na jednom od ružnijih stadiona u Evropi, ali ih je on brz razduvao.

Žoze Murinjo vratio se kraj aut linije poslije 342 dana čekanja na pravu šansu i donio Totenhemu prvu pobjedu na gostovanjima ove sezone u Premijer ligu, a drugu van "Lejna" od čuvenog revanša polufinala Lige šampiona prošlog proleća u Amsterdamu.

"Pijevci" su Crvenu zvezdu savladali pod vođstvom Maurisija Poketina, a gradskog rivala Vest Hem predvođeni čovjekom sa kojim su vodili žestoke bitke prethodnih sezona.

Možda će vas zanimati

 Kada su se našli na istoj strani: Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2) u utakmici koja ima dramatičan konačan rezultat, ali ne i dramatičan tok pred skoro krcatim tribinama "iluminati" zdanja u Istočnom Londonu.

Do 49. minuta je već imao prednost od 3:0. Hjung-min Son je bio strijelac u 36, Lukas Moura u 43. i Hari Kejn u 49. minutu.

"Muov" sastav sa Kejnom i Sonom naprijed otvorio je domaćina akcijom u kojoj se Dele Ali praktično iz ofsajd pozicije pojavio u "livadi" između posljednje dvije linije protivničkog tima i odigrao brz pas ka Sonu, koji je poslije dvije promjene pravca zakucao loptu u mrežu Roberta Himeneza.


Kako je poslije svega što je viđeno u nastavku utakmica završena samo golom prednosti za ekipu iz sjevernog Londona? To će vjerovatno analizirati dvojica menadžera u narednim danima, a svakako je jedan od "zaslužnih" strelac drugog gola, Moura, koji je imao dovoljno prilika da riješi meč u prvih pola sata igre.

Poslije debija na klupi Totenhena, skor 56-godišnjeg portugalskog stručnjaka u Premijer ligi je 191-70-44, uz 643 osvojena boda.

Gosti su očajnu ekipu šarmantnog Manuela Pelegrinija deklasirali do sredine drugog poluvremena i propustili priliku da postignu i četvrti, peti pogodak, a kada je rezervista Mihal Antonio opalio sa distance u 73. minutu i uhvatio Gazanigu na spavanju... utakmica je dobila neočekivani tok.

Uvjereni da su uveliko završili posao i zadovoljili novog šefa, "pevci" su se u posljednjih 20-ak minuta povukli i dramatično branili peterac, naročito u trenucima kada su bordo-plavi izvodili prekide. Iz jednog takvog postigli su pogodak u 90. minutu, ali iz ofsajda, što je Majkl Oliver zaključio tek poslije konsultacije sa kolegama iz VAR sobe.

Potom, glavni arbitar oprostio je Robertu Snodgrasu "nalijetanje" na kapitena gostiju, Harija Kejna, koji ga je koji sekund ranije pomalo "dripački" udario sa leđa. Kada je rasprava završena, a igra nastavljena, Vest Hem je pred skoro ispražnjenim tribinama izborio još jedan korner, a Anđelo Ogbona postavio konačan rezultat pored nemoćnog zamjenika povrijeđenog Uga Lorisa.

Vest Hem: Himenez – Frederiks, Diop (od 64. K. Sančez), Ogbona, Kresvel – Rajs – Jarmolenko (od 56. Forlans), Nobl, Snodgras, Anderson (od 47. Antonio) – Aler.

Totenhem: Gazaniga – Orije, Aldervireld, D. Sančez, Dejvis (od 79. Rouz) – Dajer, Vinks – Moura (od 83. Sisoko), Ali (od 79. Eriksen), Son – Kejn.

Rezultati 13. kola:

subota:

Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)
/Antonio 73, Ogbona 90+6 - Son 36, Moura 43, Kejn 49/

Arsenal - Sautempton (16.00)
Bornmut - Vulverhempton
Brajton - Lester
Kristal Palas - Liverpul
Everton - Norič
Votford - Barnli
Mančester siti - Čelsi (18.30)

nedjelja

Šefild junajted - Mančester junajted (17.30)

ponedjeljak

Aston vila - Njukasl (21.00)

Tabela: Liverpul 34, Lester 26, Čelsi 26, Mančester siti 25, Šefild junajted 17, Arsenal 17, Totenhem (+1) 17, Mančester junajted 16, Vulverhempton 16, Bornmut 16, Barnli 15, Brajton 15, Kristal Palas 15, Njukasl 15, Everton 14, Vest Hem (+1) 13, Aston vila 11, Votford 8, Sautempton 8, Norič 7

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC