• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučesku, Đovinko i Gomis - dobitna formula za azijsku Ligu šampiona

Autor mondo.rs

Dok nokaut takmičenje u Evropskoj ligi šampiona nije ni počelo, u Aziji se zna šampion. Sinoć smo dobili osvajača Kopa Libertadores, a sada i najbolji tim u Aziji.

Za razliku od evropske Lige šampiona, gdje se finale neće igrati na dva meča, u Aziji je drugačije. Danas je odigran revanš susret, a ekipa Al Hilala je uspjela da slavi i na gostovanju japanskoj Uravi.

Na taj način je predstavnik Saudijske Arabije, pobjedama 1:0 na svom i 2:0 na gostujućem terenu, stigao do zvanja najboljeg tima na kontinentu.

Možda će vas zanimati

Ekipa koji predvodi rumunski stručnjak Razvan Lučesku, sin u evropskim trenerskom krugovima daleko poznatijem Mirčee, lako je izašla na kraj sa Japancima. Pobjeda minimalnim rezultatom u prvom meču davala im je lijep kapital pred revanš na gostujućem terenu, a uspjeli su da slave i tamo.

Saudijci su na putu do titule savladali Al Ahli, Al Itihad i Al Sad, dok je Urava u dvomeč za šampiona kontinenta stigla nakon izbacivanja Ulsana, Šangaj SIPG, Gvangžu Evergrandea.

Finalni mečevi donijeli su sigurnu igru ekipe u kojoj su prve zvijezde Bafetimbi Gomis i Sebastijan Đovinko. Jedini pogodak u prvom meču postigao je treći stranac u njihovom timu, Andre Kariljo, nekadašnji fudbaler Sportinga, Benfike i votforda, a inače reprezentativac Perua.

U revanšu su mu šou ukrali Al Davsari, jedan od najboljih fudbalera Saudijske Arabije i pomenuti Gomis, koji je potvrdio pobjedu i osvajanje titule.

Fudbaleri Al Hilala su stigli do treće kontinentalne titule, čime su se izjednačili na vrhu liste najuspješnijih timova sa Pohang Stilersima. Ekipa iz Saudijske Arabije je tim koji je igrao najviše finala ovog takmičenja, pošto pored tri ttule imaju i četiri poraza u finalima. Njihov protivnik u ovogodišnjem finalu je do danas imao dva nastupa u finalima i oba je uspio da riješi u svoju korist.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC