• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet je tu Liga šampiona: Povrede, suspenzije, prenosi i uslovi za prolaz!

Autor Milutin Vujičić

Pred nama je pretposljednje kolo grupne faze Lige šampiona nakon kog ćemo saznati i imena mnogih timova koji su "bukirali" prolaz u nokaut fazu takmičenja. Tu su i sve informacije o povredama i suspenzijama... Kao i prenosi!

Načekasmo se!

Poslije tri sedmice pauze, uslovljene "prozorom" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nastavlja se mnogima omiljeno fudbalsko takmičenje: Liga šampiona. Ulazimo u završnicu, pred nama je pretposljednje, 5. kolo, koje će dati mnoge odgovore o tome ko nastavlja takmičenje, a ko ga završava.

Možda će vas zanimati


Počnimo redom...

U grupi "A" Pari sen Žermen je već obezbijedio dalji prolaz pobjedom nad Klub Brižom, međutim ne želi da razočara svoje navijače blijedom partijom u Madridu.

Oformila se neka vrsta rivalstva između PSŽ-a i Real Madrida u posljednjih nekoliko godina, prije svega oko moći i transfera, ali imaće i "kraljevski klub" motiva na pretek pošto su u prvom meču u Parizu doživjeli debakl (3:0). Real za sada ima sedam bodova i plasman je gotovo izvjestan, ali će Zinedin Zidan željeti da trijumfom pošalje poruku svima da su i dalje jedni od favorita za titulu.

Na utakmici koju prenosi Arena Sport 2, Zizu će biti bez Asensija, Nača, Rodrigeza i Lukasa Vaskeza, dok su pod znakom pitanja Jović i Marselo.

Kod Pari sen žermena odsustvuje Kurzava, ali možda i Erera, Kerer i Menije.


U istoj grupi sastaju se i Galatasraj i Klub Briž, a Belgijanci će pokušati da osvoje makar bod kako bi istakli kandidaturu za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

O grupi "B" ćemo na MONDU pisati naširoko pošto se tiče Crvene zvezde koja "gosti" Bajern u Beogradu (Arena Sport 1) - i nada s pozitivnom rezultatu koji će uvećati šanse za ostanak u Evropi i na proleće - a,za početak informacija da je šampion Njemačke na put krenuo bez Alabe.

Razlog je rođenje djeteta zbog čega je dobio poštedu od trenera Hans-Diter Flika, a odsustvuju i Lukas Ernandez, Mikael Kuizans i Niklas Zile.

Bajern je takođe već obezbijedio plasman u narednu rundu pošto ima četiri pobjede, a njihovom kiksu nadaju se u Totenhemu koji od prošle nedelje predvodi Žoze Murinjo. Spursi na svom stadionu dočekuju Olimpijakos i nadaju se da bi mogli i kao prvoplasirani u narednu rundu, međutim izvjesno će zabilježiti prolaz i ako Crvena zvezda bude poražena, a oni pobede Grke.

Murinjo (Arena Sport 5) ne može da računa samo na golmane Lorisa i Vorma, što znači da će braniti Gazaniga, dok je pod znakom pitanja Erik Lamela.

U timu Olimpijakosa neće biti Hristodopulosa, Sisea, Fortunisa i Kutrisa.


U grupi "C" još nijedna ekipa nije obezbijedila prolaz u nokaut fazu, a tome je svakako najbliži Mančester siti koji na svom stadionu dočekuje Šahtjor, ekipu s kojom je odigrao mnogo utakmica u posljednjih nekoliko godina.

Loša stvar za Gvardiolu je što ima dosta povreda, neće igrati Bravo, Laport, Sane, Zinčenko i Aguero, dok na drugoj strani neće biti Marlosa.

Šahtjor će željeti da osvoji makar bod kako bi uspio da "ugrozi" Dinamo Zagreb koji je u boljoj poziciji od njih za prolazak u narednu fazu, a ovaj zanimljivi meč sa "Etihada" moći ćete da ispratite na TV Arena Sport 3 na kome će biti emitovan i multiprenos.

Što se tiče Zagrepčana, oni gostuju Atalanti na "San Siru", a videćemo da li će moći da ponove partiju sa "Maksimira" kada su razbili Italijane 4:0
. Pobjedom bi došli na korak od prolaza...

Atalanta je bez najboljeg strijelca iz prošle sezone Duvana Zapate, dok Dinamo poslije remija sa Hajdukom u meču odigranom u petak (1:1) ima dosta problema. Neće igrati Andrić, Kulenović, Lešković i Moro, dok su pod znakom pitanja još i Ademi, Gavranović i Gojak.


U grupi "D", u kojoj se mečevi igraju od dva termina, izdvojili su se Juventus i Atletiko Madrid koji će u direktnom duelu možda i odlučiti o prvoplasiranom timu grupe.

Prvo ćete na TV Arena Sport 2 (18.55) moći da gledate meč Lokomotive i Bajera, koji bi u slučaju pobjede jednog od dva tima, uz poraz Atletika, značajno zakomplikova situaciju za prolazak, a prava je šteta što dvojica trenera - Semin i Bos neće imati najjače timove na raspolaganju.

Lokomotiva će biti bez Farfana, Smolova, Marija i Luke Đorđevića, dok Bajeru fale Amiri, Pohjanpalo i Singraven, mada ni Kai Haverc nije potpuno siguran.

Svakako meč koji zanima više ljudi je onaj koji počinje u 21 čas na Arena Sport 4 i u kome će Sari i Simeone još jednom "ukrstiti" svoje filozofije. Italijan je bio bolji od "Čola" kao trener Čelsija, ove sezone je pobjedu izgubio u nadoknadi vremena zbog gola Erere (2:2), a pažnju javnosti privući će i odluka o nastupu Kristijana Ronalda.


"CR7" je rešetao mreže Atletika dok je igrao za Real, međutim nije u najboljim odnosima sa Sarijem koji ga je zamijenio na dva uzastopna meča, definišući to kao povredu.

Pošto je Ronaldo odmah poslije toga odigrao dva meča za Portugal bilo je jasno da nije samo zbog toga, preskočio je meč ovog vikenda sa Atalantom, ali bi za utorak trebalo da se vrati. Meč propuštaju Kjelini i Daglas Kosta, odnosno Dijego Kosta, Himenez, Savić i Vrsaljko.

Pod znakom pitanja su dakle Ronaldo i Feliks, ali biće iznenađenje ako ne budu igrali...

PAROVI 5. KOLA LIGE ŠAMPIONA

utorak

GRUPA "A"

Galatasaraj - Klub Briž (18.55, Arena Sport 3)
Real Madrid - PSŽ (21.00, Arena Sport 2)

TABELA: PSŽ 12, Real Madrid 7, Klub Briž 2, Galatasaraj 1.

GRUPA "B"

Crvena zvezda - Bajern (21.00, Arena Sport 1/RTS)
Totenhem - Olimpijakos (21.00, Arena Sport 5)

TABELA: Bajern 12, Totenhem 7, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1.

GRUPA "C"

Mančester siti - Šahtjor (21.00, Arena Sport 3 - multiprenos)
Atalanta - Dinamo Zagreb (21.00)

TABELA: Siti 10, Šahtjor 5, Dinamo 5, Atalanta 1.

GRUPA "D"

Lokomotiva - Bajer Leverkuzen (18.55, Arena Sport 2)
Juventus - Atletiko Madrid (21.00, Arena Sport 4)

TABELA: Juventus 10, Atletiko 7, Lokomotiva 3, Bajer 3.

srijeda

GRUPA "E"

Liverpul - Napoli (21.00, Arena Sport 1)
Genk - Salcburg (21.00, Arena Sport 5)

TABELA: Liverpul 9, Napoli 8, Salcburg 4, Genk 1.

GRUPA "F"

Barselona - Dortmund (21.00, RTS)
Slavija Prag - Inter (21.00, Arena Sport 2)

TABELA: Barselona 8, Borusija Dortmund 7, Inter 4, Slavija 2.

GRUPA "G"

Zenit - Lion (18.55, Arena Sport 1)
Lajpcig - Benfika (21.00, Arena Sport 3 - multiprenos)

TABELA: Lajpcig 9, Lion 7, Zenit 4, Benfika 3.

GRUPA "H"

Valensija - Čelsi (18.55, Arena Sport 2)
Lil - Ajaks (21.00, Arena Sport 4

TABELA: Ajaks 7, Čelsi 7, Valensija 7, Lil 1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC