• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki ne "leti" u utorak, ali možda hoće već u srijedu!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Sudbina Roberta Prosinečkog ipak se neće rješavati u utorak na sastanku sa predsjednikom FSBIH, Elvedinom Begićem, jer njega neće ni biti, ali bi o selektoru mogli da raspravljaju čelnici Saveza već u srijedu.

Reprezentacija BIH nije uspjela da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2020, pa joj je jedina šansa ostao baraž Lige nacija u kojem će se „zmajevi“ sastati sa Sjevernom Irskom, a ako prođu čekaće ih bolji iz duela Slovačke i Irske.

Izvršni odbor FSBIH prošlog mjeseca donio je odluku da Prosinečki ostaje selektor do završetka kvalifikacija, ali i utakmica baraža, koje će biti odigran u martu, međutim veliko je pitanje da li će on ostati na klupi „zmajeva“ do tada.

Možda će vas zanimati

Popularnom "Žutom" dani su praktično odbrojani, a sarajevski mediji objavili su da će njegova sudbina biti riješena u utorak na sastanku sa predsjednikom FSBIH Elvedinom Begićem, koji je čak i sam Prosinečki najavio.

Tim povodom MONDO je kontaktirao prvog čovjeka Saveza i dobio informaciju da sastanka u utorak ipak neće biti.

"To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima“, rekao je Begić i podsjetio da je Izvršni odbor FSBIH zadužio Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora i daju prijedloge.

Begić je otkrio da bi se o sudbini Prosinečkog ipak moglo raspravljati do kraja sedmice.

"Oni moraju prvo sjesti ove sedmice, razgovarati i napraviti svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor “, potvrdio je Begić.

On se osvrnuo i na izjavu Prosinečkog koji je nakon žrijeba plej-ofa Lige nacija rekao da će u utorak biti poznato da li ostaje ili ide sa klupe "zmajeva“.

"Nismo razgovarali juče, razgovaraćemo u utorak i tada će sve biti jasno“, rekao je u subotu Prosinečki, međutim, Begić u izjavi za naš portal još jednom je podsjetio da nije on taj koji odlučuje o selektoru.

"Sva priča koja se vrti i ono ' sastaću se ja sa predsjednikom i popričati' pada u vodu jer ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor FSBIH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje prijedloge i izvještaje“, zaključio je Begić.

Ono što je kristalno jasno je da je Prosinečki definitivno prepustio Savezu da odluči o njegovoj sudbini, što je i logično, jer njegova ostavka u septembru nije prihvaćena.

"Ostavku sam već jednom dao, mislim da ne bi imalo smisla da to učinim ponovo jer se reprezentacija može plasirati na EURO. Dvije domaće utakmice, dva protivnika koja nisu iz one najviše kategorije", rekao je prije nekoliko dana Prosinečki za Sportklub.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC