• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dika se prisjeća Bajerna i poručuje: "Marakana" ima neku čudnu moć

Izvor MONDO/Tanjug

Legendarni golman Crvene zvezde je svestan da u utorak uveče crveno-bijele očekuje vrlo težak zadatak i evocirao uspomene na okršaj iz 1991. godine.

 Dika Stojanović pred Zvezda - Bajern - Marakana ima neku čudnu moć Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u utorak dočekuje Bajern Minhen u 5. kolu Lige šampiona, što je prvi susret dva tima u Beogradu u ovom elitnom takmičenju poslije 28 godina.

Tada je u istorijskoj utakmici Zvezda obezbijedila plasman u finale Kupa šampiona, a Stevan "Dika" Stojanović se prisjetio tog meča i osvrnuo na okršaj dva kluba koji predstoji.

Možda će vas zanimati

 "Tek sad trezveno razmišljam o tim utakmicama, a sjećam se više onog revanša jer su nas svi već vidjeli u finalu. A nas je čekalo 90 minuta paklene borbe jer smo znali šta su Nijemci. Krilatica kaže "Svi igraju fudbal, a Nijemci pobjeđuju“. To se umalo i ovdje dogodilo, iako smo prvo poluvrijeme odigrali fenomenalno, imali mnogo šansi, Mihajlović postigao gol na vrijeme, a naši igrači bili pomalo sebični. Sjećam se da nam je trener Ljupko Petrović na poluvremenu rekao "Samo se vi igrajte fudbala, ovo su Nijemci", otkriva Stojanović za klupski sajt, a prenosi Tanjug.

Jedan od upečatljivijih trenutaka u meču koji je završen 2:2 pred krcatom "Marakanom" bio je i izjednačujući gol Nijemaca kada je poslije šuta Augentalera lopta prošla kroz noge Stojanoviću.

"Bitno je da smo prošli, taj gol se pamti i prepričava i danas. Kad sam ga primio bilo mi je u glavi samo da i sa tim rezultatom prolazimo. Motivisao sam sebe samo činjenicom da smo sa 1:1 išli dalje. Međutim, uslijedio je drugi i počela je drama. Bilo je kao u ringu, oni napad, mi napad, stativa. Nevjerovatne slike, a onda naš gol, pa četiri minuta pakla. Mi smo na terenu manje strahovali od svih ostalih jer je drugačije kad si akter. Kraj i fenomenalno slavlje, ali zaslužili smo da prođemo jer smo taj ciklus odigrali maestralno. Od četiri poluvremena sa Bajernom u tri smo bili daleko bolji", kaže popularni Dika.

O meču koji predstoji ekipi Vladana Milojevića, Stojanović priznaje da se od 1991. do danas odnos snaga u fudbalu mnogo promijenio, prije svega zbog snage novca.

"Meč ima veliku težinu jer može da nam donese proljeće u Evropi. Kad bismo odigrali neriješeno napravili bismo značajan iskorak ka plasmanu u Ligu Evrope, dok bi pobjeda bila fenomenalno dostignuće. Nadam se da igrači Zvezde neće podleći utisku javnosti da će Bajern doći bez imperativa u Beograd, sa drugim timom, jer je već obavio posao u Ligi šampiona", rekao je Stojanović.

U prilog tome konstatovao je da u Bajernu igraju vrhunski igrači i činjenicu da trijumf u LŠ vrijedi 2,7 miliona evra kao nagrada od UEFA.

"Bajern je favorit, ali Zvezda posljednje tri sezone ima rutinu igranja ovakvih utakmica. Vjerujem da će naš tim igrati svoju igrati i probati da pobijedi. Ne sumnjam da će priprema meča biti odrađena od strane stručnog štaba na pravi način, trener Vladan Milojević neće morati mnogo ni da motiviše tim", naveo je Stojanović, uz napomenu da je zadovoljan samim učešćem u LŠ, a da je sve ostalo premija.

"Mnogo je favorita dolazilo na "Marakanu" i odlazilo pognutih glava. Ima ova Marakana neku čudnu moć, nikad se ne zna. Možda se istorija ponovi", zaključio je Stojanović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC