• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampard probudio ljubav Romana i Čelsija – ništa od prodaje!

Autor mondo.ba

Ruski bogataš Roman Abramovič namjeravao je da proda londonski klub, ali se nakon dobrih igara “plavaca” i ponuda “ispod cijene” predomislio.

Iako je prošle godine sve bilo spremno za prodaju Čelsija,bar prema tadašnjem pisanju britsnakih medija, to se do danas nije desilo, a iz londonskog kluba ovih dana uvjeravaju da Abramovič nikada tako nešto nije ni spomenuo.

“Sandej Tajms” tada je objavio da je Abramovič odredio cijenu od dvije milijarde funti i angažovao saradnike koji su radili na prodaji Mančester sitija, mađutim, izgleda da je ljubav Amrabovića i Čelsija, koja traje još od 2003. ponovo procvjetala.

Možda će vas zanimati

 Abramovič se nakon odličnih igara “plavaca” pod vođstvom Franka Lamparda predomislio, pišu britanski mediji, a prema tvrdnjama čelnika kluba, nikada nije ni namjeravao da proda klub.

“Koliko znam upravo je suprotno”, izjavio je predsjednik Čelsija Brus Bak za "Dejli Mejl" i dodao:

“Nikada nisam čuo od gospodina Abramoviča ‘hajde da prodamo klub’. Zbog zategnute političke situacije neki su pomislili da mogu da kupe klub ispod cijene. Dobijamo ponude, interesuju se da li bismo da prodamo, ali zaista nemamo šta da im kažemo na to”.

Podsjetimo, Abramovič je odbio da proda klub najbogatijem Englezu, Džimu Retklifu, gigantu petrohemijeske industrije “teškom” 21 milijardu funti i inače deklarisanom navijaču Mančester junajteda.

Zbog zategnutih diplomatskih odnosa između Rusije i Velike Britanije bogatom Rusu je uskraćena viza, pa se on još od početka godine nije pojavljivao na Ostrvu, gdje je bio redovan posjetilac na Stamford bridžu.

Uprkos tome što ga više ne možemo vidjeti na utakmicama Čelsija, Bak uvjerava da je Abramovič svakodnevno uključen u rukovođenje klubom.

“Od prvog dana on je uključen u dovođenje novih igrača, pregovore o produženju ugovora, odlučivanje koga ćemo kupiti i prodati, a tako je i danas. Nekoliko puta dnevno, svakog dana razgovara sa Marinom (Granovskajom, op.a.), članom uprave zaduženom za fudbalske operacije, tako je već sedam osam godina i ništa se nije promijenilo”, tvrdi Bak.

Čelsi se u međuvremenu zbog zabrane dovođenja novih igrača okrenuo igračima iz svoje omladinske škole, što je pod vođstvom Franka Lamparda donijelo uspjeh, pa se Čelsi trenutno nalazi na odličnom četvrtom mjestu na tabeli.

Da li će to biti klupska politika i u budućnosti, znaće se nakon sljedećeg prelaznog roka.

“Hajde da sačekamo da vidimo šta će se dešavati u narednom prelaznom roku. Ukoliko u sljedećem prelaznom roku potrošimo ‘zilion’ naravno da je podmlađivanje ekipe na čekanju”, rekao je Bak.

Navijači Čelsija nadaju se da bi ostanak Abramoviča u klubu mogao značiti i povratak ideji izgradnje novog stadiona, od koje je Rus odustao želeći da pošalje poruku engleskim vlastima da ne računaju na velika ulaganja dok god se na loš način ophode prema njemu.

Ruski milijarder je 2003. godine kupio Čelsi za 140 miliona funti i ovaj klub je od tada osvojio četiri titule Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC