• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unija fudbalera u ratu sa De Laurentisom: On zastrašuje igrače

Autor mondo.rs

Unija fudbalera nije zadovoljna izrečenim kaznama koje je za fudbalere Napolija pripremio Aurelio de Laurentis.

Kontroverzni vlasnik Napolija u otvorenom je ratu sa svojim igračima. Podršku fudbalerima kluba iz Napulja sada je pružilo i FIFPro, Unija fudbalskih profesionalaca, a oni smatraju da je njegovo ponašanje neprihvatljivo.

Podsjećamo, incidenti su nastali kada je Aurelio de Laurentis naredio svojim igračima da se vrae u trening centar. Po njegovoj zamisli, oni bi tamo ostali do narednog meča, ali su igrači odbili taj prijedlog.

Možda će vas zanimati

Nakon meča sa RB Salcburgom, kada je De Laurentis želio da igrače vrati u trening centar, otvorio je front i sa trenerom Anćelotijem. Iskusni italijanski trener je bio na strani igrača, pa se već tada pričalo da će doći do prekida saradnje. Za razliku od Anćelotija, koji je za sada ostao u klubu, neki igrači će već u januaru napustiti Napulj.

Fudbalere italijanskog vicešampiona je zateklo neprijatno iznenađenje i kada su primili posljednju platu. Gotovo svi akteri ovog incidenta su kažnjeni, nekima je zarada čak prepolovljena, a to je situacija koju FIFPro želi da izbjegne u budućnosti.

''Nije postojao validan razlog da se igrači ovako oštro kazne. Napoli smatra da u tome što su odbili da poslušaju naredbu ima osnova za kažnjavanje, ali je sporna ta naredba. Rezultat utakmice ne može uticati na tretman igrača, to je u suprotnosti sa zakonom'', navodi se u saopštenju.

Aurelio de Laurentis je poznat po svom temperamentu, a ova situacija u kojoj je ''planuo'' bi mogla da donese mnogo štete klubu. Pored toga što će neki od najboljih igrača tima napustiti ekipu, Napolijeva sezona je već sada dovedena u pitanje. Čini se da u Seriji A neće biti ni blizu dobri kao ranije.

Dodatni problem koji je sebi stvorio je loš glas na kom se sada klub nalazi. Kako će Napoli dovoditi pojačanja, ukoliko je istovremeno u ratu sa svojim trenerom, aktuelnim igračkim kadrom i Unijom fudbalera odnosnom organizacijom FIFPro...

''Spremni smo da pomognemo, da pružimo podršku Anćelotiju i igračima. Cijenimo njihovu ujedinjenost u teškom trenutku. Fudbaleri, kao i svi drugi zaposleni, imaju pravo da slobodno vrijeme, posebno u gustom rasporedu, provode sa porodicama. Zato smatramo da ih je De Laurentis zastrašivao'', dodaje Unija fudbalera koja je ovako otvoreno izabrala stranu u sukobu koji postoji već dugo.

Podsjećamo, incidenti su nastali jer je Aurelio de Laurentis želio da igrači ostanu u trening centru nezadovoljan osvojenim bodom u meču Lige šampiona. Napoli je remizirao protiv Salcburga, a igrači su se pobunili na ostanak ''u karantinu'' sve do narednog meča.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC