• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljungberg nije jedini - pomagaće mu jedna klupska legenda

Autor mondo.rs

Arsenal će u narednom periodu doživjeti promjene, a jedna od njih je, očigledno, i vraćanje bivših igrača u klub.

Još prethodnog ljeta je u Arsenal stigao Edu, Brazilac koji je u Vengerovoj eri bio fudbaler ovog tima. Taj trend se nastavio kada je Emerija na klupi naslijedio njegov doskorašnji saradnik, Fredi Ljungberg.

Arsenal je riješio da napravi zaokret u funkcionisanju, pa će Šveđaninu pridružiti još jednog bivšeg fudbalera i kapitena tima iz sjevernog Londona. Barem za neki prvi period, dok se novi stručni štab ne konsoliduje.

Možda će vas zanimati

Pitanje je da li će Ljungberg ostati na poziciji prvog trenera do kraja sezone. On kao prelazno rjješenje može da radi samo tri meseca, jer nema potrebne trenerske licence da vodi tim Arsenala. Da li će Tobdžije tražiti drugog trenera ili će nekada kontroverzni fudbaler položiti neophodne testove, ostaje da vidimo.

Ali, dok je u klubu i dok kao prvi trener predvodi Arsenal, imaće veliku pomoć. Kada kažemo veliku, mislimo na fizički izgled bivšeg kapitena i novog saradnika Fredija Ljungberga. Per Mertezaker, nekadašnji štoper reprezentacije Njemačke, prekomandovan je na rad sa prvim timom.

Tako će nekadašnji štoper Arsenala dobiti priliku da radi i sa seniorskom ekipom, nakon što je do sada radio u Arsenalovoj akademiji. Mertezaker je igračku karijeru završio 2018. godine, a nakon kratke pauze od fudbala posvetio se trenerskom poslu.


Skoro dva metra visoki defanzivac je nastupio 104 puta za Njemačku, a sa Arsenalom ima pet osvojenih trofeja. Bio je prvak svijeta sa svojom reprezentacijom, dok je u domovini osvojio jedan kup.

Tokom nekoliko sezona igranja za Arsenal, Mertezaker je bio čovek od povjerenja Arsena Vengera. On ga je ubijedio i da je trenerski posao prava opcija za njega, pa će biti zanimljivo vidjeti šta sve može da ponudi ''Tobdžijama'' u narednom periodu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC