• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bejl počeo, Real se mučio - defanzivci donijeli bodove iz Vitorije

Autor mondo.rs

Prvi meč u 15. kolu Primere donio nam je pobjedu Reala i njihovo preuzimanje prve pozicije na tabeli.

Na otvaranju 15. kola Primere ekipa Alavesa je, po velikom pljusku, dočekala Real Madrid. Nakon pobjede gostiju (2:1), Madriđani su sada lideri na tabeli španskog šampionata.

Prvi pogodak na meču postigao je Serhio Ramos, ali je isti igrač bio zaslužan i za izjednačenje. Nakon njegovog prekršaja je Lukas Perez pogodio sa bijele tačke, pre nego što je Karvahal postavio konačan rezultat.


ALAVES : REAL MADRID 1:2 (0:0)

Možda će vas zanimati

Fudbaleri madridskog kluba su došli na ovo gostovanje sa velikim šansama da preuzmu prvo mjesto. Pored toga što je njihov meč u ovoj rundi prije Barseloninog, tim iz Katalonije ima teži posao u ovoj rundi. Kako je Real uspio da pobijedi, sada im ostaje nada da će njihov gradski rival zaustaviti Valverdeov tim.

Ipak, nije bilo lako slaviti u ovoj rundi. Real se dugo mučio sa stvaranjem šansi, a Alaves nekoliko puta priprijetio. Jednom i preko Aleiša Vidala, koji je u kaznenom prostoru pao nakon duela sa Militaom. Umjesto kaznenog udarca, dobio je žuti karton, a snimak je pokazao da je kontakta bilo.

Više šansi je, naravno, imao Real Madrid, ali ofanzivna linija, u kojoj je bio i Bejl, nije uspijevala da zatrese mrežu. Za to su danas bili zaduženi defanzivci. Prvo je Serhio Ramos ostao sam na petercu nakon centaršuta Tonija Krosa, što je za njega pravi zicer.

Kapiten Madriđana je omogućio domaćem timu da izjednači, nakon što je laktom u facu pogodio protivničkog igrača u kaznenom prosotru. Ovog puta nije bilo dileme, a Lukas Perez, bivši igrač Deportiva i Arsenala, precizan je bio sa 11 metara.

Radost nije trajala dugo, pošto je samo četiri minuta kasnije pogodio Karvahal. Desni bek se sjajno ubacio u kazneni prostor, a nakon što je Isko pogodio stativu, upravo je on najbolje pratio akciju. Defanzivci Alavesa su bili smušeni u tim trenucima i niko nije reagovao na pravi način.

Šanse za izjednačenje i osvajanje boda Alaves je propuštao u samom finišu. Prvo strijelac gola Perez, a zatim i Garsija, nisu bili dovoljno precizni da savladaju Areolu. Mladi golman koji je branio za PSŽ je imao odličan meč i mogao bi da istisne Kurtou iz postave Reala.

Luka Jović ponovo nije bio na terenu, što sada produžava njegov niz neigranja na čak mjesec dana. Zinedin Zidan nije koristio srpskog napadača ni na jednoj od posljednjih pet utakmica. Takva situacija bi mogla da dovede do pada samopouzdanja kod bivšeg napadača Zvezde, Benfike i Ajntrahta.

Alaves: Pačeko, Agiregaribia, Navaro, Laguardia, Duarte, Vidal, Vakaso (od 82 Garsija), Pina (od 76. Pons) , Rioha (od 60. Burk), Hoselu, Lukas Perez.

Real Madrid: Areola, Karvahal, Ramos, Militao, Marselo, Kazemiro, Kros, Modrić (od 80. Valverde), Isko (od 87. Mendi), Bejl (od 67. Rodrigo), Benzema

Primera, 15, kolo

subota:
Alaves - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Lukas Perez 65 - Ramos 52, Karvahal 69/

Real Sosijedad - Eibar (16:00)
Majorka - Betis (18:30)
Valensija - Viljareal (21:00)

nedjelja:
Sevilja - Leganes (12:00)
Atletik Bilbao - Granada (14:00)
Espanjol - Osasuna (16:00)
Hetafe - Levante (18:30)
Atletiko Madrid - Barselona (21:00)

TABELA: Real Madrid 31, Barselona 28, Sevilja 27, Atletiko Madrid 25, Atletik Bilbao 23, Real Sosijedad 23, Hetafe 21, Granada 21, Levante 20, Valensija 20, Osasuna 19, Viljareal 18, Alaves 18, Valjadolid 18, Betis 16, Eibar 15, Majorka 14, Selta 13, Espanjol 9, Leganes 6.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC