• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac mu legenda Vest Hema, branio je za najvećeg rivala, a sad je zaplakao!

Autor mondo.rs

Vest Hem je savladao Čelsi, a slavu Kresvelu preoteo je golman ''Čekićara''.

Fudbaleri Vest Hema su u malom gradskom derbiju uspjeli da nadigraju Čelsi i da dođu do važna tri boda. Mreža ''Čekićara'' je ostala netaknuta, a nju je danas čuvao Dejvid Martin.

Ovaj golman je upisao debitantski nastup u Premijer ligi, a to ne bi bilo ništa neobično da čovjek nema 33 godine. Čekao je predugo da bi branio na najvećoj pozornici, pa reakcija nakon meča ne treba da čudi.

Možda će vas zanimati

Dejvid Martin je sin Vest Hemove legende, Alvina Martina. Taj fudbaler je u svojoj seniorskoj karijeri nosio dres samo dva tima. Dvije decenije je igrao za Vest Hem, a jednu sezonu je proveo u Lejton Orijentu. Stigao je do reprezentacije, bavio se trenerskim poslom i radio kao stručni konsultant, a navijači ''Čekićara'' njegovo ime izgovaraju veoma ozbiljno.

Tokom 20 godina igranja Alvin je ostavio neizbrisiv trag u klubu i postao je jedna od najvećih legendi koje je ovaj tim iz Londona imao. Zato i sin Dejvid ima poštovanje navijača, iako je došao iz ljutog rivala.


Dejvid Martin je kao dječak branio u Totenhemu i Vest Hemu, u seniorski fudbal je ušao kao član vimbldona, a tu je putovanje tek počelo. Bio je igrač Liverpula, odakle je imao pet pozajmica, a najviše je branio u MK Donsima. Dvije godine je bio član Milvola, najvećeg protivnika Vest Hema.

Ipak, na početku ove sezone je napravio šokantan transfer kada je stigao u Pelegrinijev tim. Doveden je kao golman koji nije mnogo branio ni u Čempionšipu, a projektovan je kao treći golman ekipe za ovu sezonu.


Fudbal piše romane, pa je danas dobio priliku među stativama. Debitovao je u Premijer ligi sa 33 godine, sačuvao je svoju mrežu i njegova ekipa je upisala veliku pobjedu. Kada se sve sabere, Martin je imao razloga za suze.


Pogodak Arona Kresvela u 48. minutu meča ostaće u sjenci Martinovog debitantskog nastupa. On je zaustavio čak šest šuteva u okvir gola koje su uputili navijači Čelsija i na taj način je postao heroj svog tima.

Plač nije mogao da zaustavi, to je bilo teže od udaraca ''Plavaca''. A kada je situacija već ovakva, emocije ne treba ni kriti. Svesni su toga i saigrači Dejvida Martina koji su mu pritrčali na kraju susreta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC