• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar u gradskom derbiju poslije velikog preokreta savladao najvećeg rivala, ekipu Sarajeva i preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Pretposljednje kolo jesenje polusezone Premijer lige BiH donijelo je najveći bh. derbi, onaj između Sarajeva i Željezničara u kojem su viđena četiri gola i veliki preokret.

Sarajevo je povelo već nakon 12 minuta, ali je Željezničar do poluvremena uspio da prvo izjednači preko Štilića, a onda dođe do velikog preokreta i pobjede 3:1.

Možda će vas zanimati

 Veliki hendikep za ekipu Husrefa Musemića bila je povreda Anela Hebibovića koji je nakon jednog duela nezgodno stao i povrijedio koljeno zbog čega je iznesen sa terena i odmah prevezen u bolnicu.

Prvo ime jubilarnog 120. vječitog sarajevskog derbija bio je Semir Štilić, koji je odličnim udarcem iz slobodnog udarca sa 22 metra izjednačio na 1:1, a onda se pobrinuo za još dva gola svog tima.

Čim se krenulo sa igrom u drugom poluvremenu Štilić se majstorskim driblingom u šesnaestercu oslobodio čuvara a onda prebacio loptu na drugu stativu gdje Krpiću nije bilo teško da ju sa tri, četiri metra glavom pošalje u mrežu.

Moglo je Sarajevo da smanji vođstvo rivala, ali je Kjosevski odbranio zicer Ahmetoviću, a potom je Oremuš uspio da nakon jedne dobre akcije obiđe i Kjosevskog, ali ne i da pogodi praznu mrežu.

Sve to kaznio je Željezničar pogotkom, koji je ponovo namjestio, odnosno realizovao Štilić.

Naime, veznjak Sarajeva odlično je uposlio Veselinovića, koji je oboren u protivničkom šesnaestercu, nakon čega je Štilić bio siguran realizator za konačnih 3:1.

Ovom pobjedom Željezničar je preuzeo prvu poziciju na tabeli, iako Sarajevo ima isti broj bodova - 35.

Ne zaboravimo, prvi ovosezonski vječiti derbi bio je spektakularan. Viđeno je čak sedam pogodaka, Željezničar je trijumfovao rezultatom 5:2 i nema sumnje da će izabranici Husrefa Musemića učiniti sve da preuzmu ulogu ''gazde'' u gradu na određeno vrijeme.

Ovaj meč Sarajevo dočekuje uz sjajan domaći niz – na osam utakmica upisano je isto toliko pobjeda, uz 16 postignutih i samo dva primljena gola.

Ostanite uz MONDO i pratite ovaj meč na linku "Razvoj događaja"!

PREMIJER LIGA BiH – 18. kolo

Subota:

Sloboda – Tuzla siti 1:1 (1:0)
/Am. Bekić 20 – Ubiparip 51 pen/

Sarajevo – Željezničar 1:3 (1:1)
/Ahmetović 12 - Štilić 30, 70 penal, Krpić 47/

Zrinjski – Mladost 1:1 (0:0)
/Rustemović 89 pen - Vazda 66/

Nedjelja:

Borac – Čelik (13.00)

Radnik – Velež (13.00)

Široki Brijeg – Zvijezda 09 (16.00)

TABELA: Željezničar (+1) 35, Sarajevo (+1) 35, Tuzla siti (+1) 31, Radnik 29, Borac 29, Zrinjski (+1) 28, Široki Brijeg 24, Velež 19, Sloboda (+1) 17, Čelik 16, Mladost (+1) 14, Zvijezda 09 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Autor mondo.ba
18:14

KRAJ! ŽELJEZNIČAR SLAVI

Kraj utakmice na Koševu gdje je Željezničar upisao veliku pobjedu nad Sarajevom.

17:51

90' - Ovacije za Štilića

Najbolji igrač na današnjem derbiju Semir Štilić napustio je teren uz ovacije navijača Željezničara. U igri je sada Haris Hajdarević.

17:50

88' - Sarajevo sa igračem manje

Novi problem za Husrefa Musemića. Besim Šerbečić dobio je drugi žuti karton i automatski crveni. Sarajevo do kraja sa desetoricom na terenu.

17:47

84' - Nezgodan pad Sipovića

Kjosevski je intervenisao i pritom zakačio Sipovića, koji je pao i nakratko izgubio svijest, ali se ubrzo oporavio. Stanić je zamijenio Veselinovića

17:45

82' - Veselinović pada, nema penala

Veselinović se našao u odličnoj prilici poslije kontranapada, Veselinović je ušao u šesnaesterac gdje ga je malo povukao Lazić, ali sudija se nije oglasio.

17:40

78' - Bojo mijenja Alispahića, "požutio" Tatar

Navijači Željezničara aplauzima su ispratili Alispahića koji je napustio teren, a umjesot njega u igri je Petar Bojo. Tatar je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Veselinovićem

17:34

72' - Vekoski šutira, Osmanković blokira

Moglo je Sarajevo brzo da smanji, ali se Osmanković u posljednji trenutak bacio u svom šesnaestercu i tijelom izblokirao šut Velkoskog

17:33

70' - GOOOL! Željezničar vodi 3:1!

Željezničar je povisio na 3:1 preko Štilića iz penala! Upravo on proigrao je Veselinovića u šesnaestercu domaćih, a nakon toga ga je Hodžić rukama obara. Kaljanac je pokazao na bijelu tačku, a Štilić je bio siguran realizator. 

17:26

64' - Kakav promašaj Oremuša!

Oremuš se odlično ubacio iza odbrane Željezničara, uspio i da obiđe i Kjosevskog, ali je otišao malo previše u stranu i na kraju promašio nebranjen gol.

17:21

59' - Kjosevski brani Ahmetoviću!

Nakon velike borbe na sredini terena konačno prava prilika. Ahmetović je dobio loptu i ušao u šesnaesterac malo iskosa sa desne strane, a Kjosevski je dobro reagovao i ušao mu u šut, tako da je propala dobra prilika. 

17:15

50' - I Štilić dobio karton

Semir Štilić posljednji je upisani igrač u knjižicu Harisa Kaljanca

17:13

47' - GOOOL! Krpić pogađa za vođstvo Želje 2:1!

Kakav preokret na Koševu. Željezničar je poveo 2:1 nakon samo dva minuta igre u nastavku. Još jednom je Štilić pokazao klasu i na poprečnoj liniji okrenuo dvojicu čuvara, te poslao loptu na drugu stativu odakle Krpić pogađa za 2:1! Sulejman Krpić sada je najbolji strijelac PLBiH sa 12 pogodaka!

16:54

45+3' Egal poslije prvih 45 minuta

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su fidbaleri Sarajeva poslije prekršaja Stevanovića zbog kojeg je zaradio i žuti karton. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane fudbaleri Željezničara su lako izbacili loptu i sudija je odsvirao kraj prvih 45 minuta.

16:48

43' - Kaljanac dijeli kartone

Nova dva žuta kartona, oba za Željezničar. Jedan je dobio Ramović, a drugi trener Amar Osim. Kaljanac je podijelio sedam žutih i jedan crveni karton.

16:38

34' - Sudija dao karton krivom igraču!

Sudija Haris Kaljanac pokazao je karton fudbaleru Željezničara Mehmedu Alispahiću zbog prethodnog starta nad Velkoskim, ali jeočigledno pogriješio, jer su u duelu sa igračem Sarajeva bili Stevanović i Ramović. Uzalud je Alispahić objašnjavao sudiji da on nije napravio prekršaj.

16:33

30' - GOOOL! Željezničar je izjednačio na 1:1!

Željezničar je izjednačio sjajnim pogotkom Štilića iz slobodnog udarca sa nekih 22 metra. Odličan udarac veznjaka Željezničara, golman Sarajeva nije se ni pomjerio

16:31

29' - Crveni za Sarajevo, ali za pomoćnog trenera

Pomoćni trener Sarajeva Adnan Gušo dobio je crveni karton zbog prigovora

16:29

24' - Teška povreda Hebibovića

Kakav peh za Sarajevo, odnosno za Anela Hebibovića! Fudbaler Sarajeva prilikom jednog duela nezgodno je stao i izgleda teže povrijedio koljeno. Nakon ukazane pomoći Hebibović je iznesen sa terena. Umjesto njega u igri je Bojan Letić.

16:23

22' - Žuti i za Sipovića

Oštro se igra na terenu "Koševa", već treći žuti karton, a prvi za "goste". Enes Sipović zaradio je javnu opomenu.

16:18

16' - Novi žuti karton

I još jedan za fudbalere Sarajeva, ovaj put "požutio" je Amar Rahmanović.

16:16

14' - Štilić loše

Uzvraća Željezničar, dobra pozicija sada za Semira Štilića, ali lopta nije završila tamo gdje je on htio. Ostaje 1:0.

16:13

12' - GOOOL!!! Sarajevo vodi 1:0!

Ko drugi, nego Mersudin Ahmetović! Sjajno se golgeter "bordo" tima oslobodio svog čuvara, a onda još ljepše pogodio suprotni ugao.

Njegov deveti gol u sezoni.

16:10

9' - Prva javna opomena

Fudbaler Sarajeva Mirko Oremuš prvi je igrač sa žutim kartonom na današnjem derbiju.

16:08

7' - Bez prilika

Sedam minuta igre na "Koševu", za sada se igra odvija uglavnom na sredini terena, nema prilika.

16:04

3' - Bakljade na obje strane

Odmah na startu meča, navijači Sarajeva i Željezničara podigli su dimnu zavjesu i nema sumnje da oba sarajevska rivala očekuju nove kazne do strane Fudbalskog saveza BiH zbog upotrebe pirotehnike.

16:02

1' - Počeo je meč!

Prvi napad za Sarajevo, čiji igrači nakon par sekundi gube loptu.

16:00

Solidno popunjene tribine na "Koševu"

Uskoro počinje 120. prvenstveni, a ukupno 140. sarajevski derbi, računajući sva takmičenja.

15:41

Remi u Tuzli, danas još Zrinjski - Mladost

Podsjetimo,  danas je već odigran jedan meč 18. kola, onaj na Tušnju, gdje su se u tuzlanskom derbiju sastali Sloboda i Tuzla siti, a meč je završen podjelom bodova (1:1). Od 16 časova igraće Zrinjski i Mladost.

15:39

Za koga su se odlučili Musemić i Osim?

Evo i sastava dva tima za današnji duel:

  • SARAJEVO: Džafić, Hodžić, Hebibović, Lazić, Šerbečić, Gavrić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović. Trener: Husref Musemić.
  • ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Osmanković, Sipović.Trener: Amar Osim.

UKRATKO

  • Sarajevo - Željezničar 1:3
  • Zrinjski - Mladost 1:1
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije