• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optimizam u ''bordo'' timu pred derbi: ''Zadržati odličan domaći niz!"

Autor mondo.ba/Fena

Sarajevo u dosadašnjem toku sezone nije ispustilo nijedan bod pred domaćom publikom

Pretposljednje kolo jesenje polusezone svakako će obilježiti vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran sutra na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" sa početkom u 16 časova.

Dodatnu draž duelu svakako daju pozicije koje timovi trenutno zauzimaju u najjačem rangu bh. fudbala. Domaćin 120. ligaškog derbija, a ukupno 139. zauzima lidersku poziciju uz 35 bodova, tri više od Željezničara, koji je prvi pratilac tima sa Koševa.

Trener "bordo" tima Husref Musemić rekao je na konferenciji za novinare uoči utakmice da njegov tim derbi dočekuje u dobroj atmosferi i uz širi igrački kadar u odnosu na rivala.

"Derbi dočekujemo u dobroj atmosferi. Tabelarno i bodovno dobro stojimo, imamo puno širi izbor igrača na raspolaganju u odnosu na posljednje utakmice, što nam ide na ruku. Sigurno da nas ovaj poraz Željezničara od Širokog Brijega neće zavarati. Opšte je poznato da to u derbiju ne igra neku veliku ulogu, što se pokazalo više puta u prethodnim utakmicama. Sigurno da ćemo dati sve od sebe, da ćemo se potruditi da odigramo što je moguće bolje, znajući da sa pobjedom možemo steći veću prednost pred zimsku pauzu. Posljednji poraz Željezničara od Širokog neće nas zavarati jer je derbi nešto sasvim drugo. Oni nisu mijenjali sastav, osim Štilića. To je kvalitetan i lucidan igrač koji u svakom trenutku može napraviti neki nepredvidiv potez", rekao je Musemić.

Izvor: MONDO/Harun Muminović

Zdravstveni bilten aktulenog prvaka je povoljan, a Musemić jedino neće moći da računa na suspendovanog Halida Šabanovića.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski kazao je da njegva ekipa želi da nastavi seriju dobrih igara, te da ubjedljivporaz u prvom susretu ove sezone od Željezničara neće previše uticati na rezultat.

"Nema se šta puno dodati. Znamo kakva je ovo utakmica i šta donosi. Mi igrači smo svi spremni i jedva čekamo utakmicu. Kući imamo skor od osam pobjeda i želimo ga nastaviti", istakao je Velkoski.

PREMIJER LIGA BiH – 18. kolo

Subota:

Sloboda – Tuzla siti (13.00)

SarajevoŽeljezničar (16.00)

Zrinjski – Mladost (16.00)

Nedjelja:

Borac – Čelik (13.00)

Radnik – Velež (13.00)

Široki Brijeg – Zvijezda 09 (16.00)

TABELA: Sarajevo 35, Željezničar 32, Tuzla siti 30, Radnik 29, Borac 29, Zrinjski 27, Široki Brijeg 24, Velež 19, Čelik 16, Sloboda 16, Mladost 13, Zvijezda 09 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC