• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Breša tone, Groso bez rješenja - debakl u meču sa Atalantom!

Autor mondo.ba

Tri meča – tri poraza, učinak je Fabija Grosa na klupi Breše. Posljednji je upisan danas, u duelu sa Atalantom (0:3), u meču u kojem je heroj bio reprezentativac Hrvatske Mario Pašalić.

Fabio Groso, koji je 50 puta oblačio dres državnog tima Italije, početkom novembra je imenovan za trenera Breše umjesto dotadašnjeg statega Eugenija Korinija.

Ipak, šok-terapija nije urodila plodom, već naprotiv – tim sa Rigamontija tone li tone...

Bio je ovo treći meč i treći poraz Grosa na klupi povratnika u Seriju A, koji je, inače, vezao pet poraza u Seriji A, a za trijumf ne zna od 21. septembra, kad je upisana ''trojka'' u Udinama (0:1).

BREŠA – ATALANTA 0:2 (0:1)
/Pašalić 26, 61, Iličić 90+2/

Junak ''Boginjine'' pobjede, kojom se bodovno izjednačila na tabeli sa Kaljarijem i Romom, bio je hrvatski internacionalac Mario Pašalić, koji je danas dva puta primorao defanzivnu liniju Breše na kapitulaciju, a koji je do ovog meča postigao SAMO JEDAN gol u tekućoj sezoni Serije A.

Možda će vas zanimati

Reprezentativac Hrvatske rođen u Majncu prvo je u 26. minutu materijalizovao potpunu terensku inicijativu Atalante, koja je od prvog minuta krenula silovito ka golu Joronena, a sve dileme oko konačnog ishoda Pašalić u ovom duelu otklonio u 61. minutu, kada je ''šmekerskim'', petom, prevario domaćeg čuvara mreže.

Sudbinu nemoćnog domaćina zapečatio je u drugom minutu sudijske nadoknade Josip Iličić, koji je i asistirao Pašaliću za drugi pogodak.

Ostala je tako Atalanta u više nego ravnopravnoj borbi za novi, drugi plasman u Ligu šampiona, te na miru može da se priprema prvo za domaći duel sa Veronom a potom i za gostujući meč u Ligi šampiona sa Šahtjorom, koji, u određenoj postavci stvari, Gasperinijevom timu može da donese čak i plasman u nokaut fazu.

Poražavajuće djeluje gol-razlika Breše pod komandom Fabija Grosa – 0:10!

Sa druge strane, Breši i njenom treneru Grosu ostaju glavobolje jer prošlo je tek 13 kola, a Baloteli i društvo imaju već dvocifren broj poraza (10).

Sljedeća tri kola mogla bi da budu ključna jer se u njima Breša sastaje sa timovima kojima je, takođe, primarni cilj opstanak u eliti (SPAL, Leće i Sasuolo).

SERIJA A – 14. kolo

Subota:

Breša – Atalanta 0:3 (0:1)
/Pašalić 26, 61, Iličić 90+2/

Đenova – Torino 0:1 (0:0)
/Bremer 77/

Fiorentina – Leće (20.45)

Nedjelja:

Juventus – Sasuolo (12.30)

Inter – SPAL (15.00)

Lacio – Udineze (15.00)

Parma – Milan (15.00)

Napoli – Bolonja (18.00)

Verona – Roma (20.45)

Ponedjeljak:

Kaljari – Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 35, Inter 34, Lacio 27, Atalanta (+1) 25, Kaljari 25, Roma 25, Napoli 20, Parma 18, Verona 18, Torino (+1) 17,Fiorentina 16,  Milan 14, Udineze 14, Sasuolo (-2) 13, Bolonja 13, Sampdorija 12, Leće 11, Đenova (+1) 10, SPAL 9, Breša (-1) 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC