• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobijedila, ali ponovo će se povlačiti linije

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli savladali Voždovac golovima Marka Marina i El Fardu Bena o kom će se sigurno dosta polemisati, kao i o poništenom golu gostiju u prvom dijelu utakmice.

 Crvena zvezda - Voždovac 2:0 Izvor: MN PRESS

Mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da savladaju Voždovac 2:0 i vrate se na pobjednički kolosijek nakon debakla od Bajern Minhena u Ligi šampiona (0:6).

Nisu, međutim, igrači u crveno-bijelim dresovima pokazali reakciju kakva se od njih očekivala. Odnosno, nisu bili dominantni kao što umiju u domaćem prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Tek u drugom poluvremenu tim Vladana Milojevića je živnuo i zaređao sa šansama pred protivničkim golom. Doprinijeli su tome, svakako, i gosti koji su igrali vrlo čvrsto i disciplinovano u prvom poluvremenu, a uspjeli su čak i da zatresu mrežu Milana Borjana u 24. minutu. Pogodak Nenada Cvetkovića je, ipak, poništen zbog prethodnog faula Nikole Mikića nad Milanom Rodićem.

Bila je to prva od dvije sporne situacije ove subote uveče na "Marakani".

Druga se, nažalost, ispostavila kao presudna, pošto je iz nje Marko Marin postigao pogodak u 60. minutu. Kažemo "nažalost", jer sigurno ponovo predstoje brojne analize, povlačenje linija, diskusije, saopštenja i slično, što već godinama unazad "krasi" srpski fudbal ne bi li se utvrdilo da li je kapiten Zvezde bio u ofsajdu ili ne.

Mreža gostiju zatresla se i u četvrtom minutu nadoknade, kada je Ben bio precizan i stavio tačku na utakmicu.

Nema dileme da su crveno-bijeli zaslužili tri boda iz ovog duela, ali će ponovo imati šta da kaže Milojević svojim igračima na temu realizacije i koncentracije pred protivničkim golom.

Ovom pobjedom Zvezda je zadržala sedam bodova više od drugoplasirane Vojvodine, koja je nešto ranije savladala Rad 2:1 u gostima, dok je posustao Čukarički, remiziravši u Surdulici sa Radnikom (3:3). Priliku da preskoči "brđane" ima Partizan, koji u nedjelju igra protiv posljednjeplasirane Mačve u Šapcu.

Voždovac je prekinuo seriju od osam utakmica u prvenstvu bez poraza, a ta serija je upravo i počela poslije susreta sa Zvezdom krajem septembra, kada su "zmajevi" poraženi 1:3.

Po običaju, Milojević je izvršio nekoliko promjena u odnosu na tim koji je igrao u Ligi šampiona, pa su u startnoj postavi bili Pankov, Ivanić, Tomane i Ben, koji i nije registrovan za međunarodne utakmice.

Za razliku od većine ranijih utakmica ove sezone, Mateo Garsija i Mirko Ivanić odigrali su dosta bolje i zaslužili pohvale za učešće u ofanzivnim akcijama svog tima.

Posebnu pažnju ove subote privukao je tinejdžer iz redova Voždovca, napadač Dragan Stoisavljević, koji je prije pet dana (25. novembra) napunio tek 16 godina!

Svojim nastupom oborio je rekord nekadašnjeg člana Zvezde, Ivana Ilića i postao najmlađi debitant u prvenstvu Srbije.

Igrao je nešto više od sat vremena, ali se nije posebno istakao...

Naredno kolo Superlige igra se već u srijedu, a Zvezda će gostovati u Lučanima, dok Voždovac dočekuje Radnički Niš.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović - Ben, Ivanić (78. Jovančić), Marin (90+2. Simić), Garsija (86. Vukanović) - Tomane.

VOŽDOVAC: Ilić - Lasickas, Mikić, Cvetković, Danićić - Nikolić, Nišić - Mašović (59. Krasić), Zličić (79. Cvetičanin), Živojinović - Stoisavljević (64. Dević).

SUPERLIGA, 18. kolo:

petak

Proleter - Mladost 0:1 (0:0)
/Pavlović pen. 72/

TSC - Spartak 2:2 (1:1)
/Milićević 12, Tumbasević 72 - Otašević 31, 90+2/

subota

Javor - Radnički Niš 0:7 (0:2)
/Đorđević 10, Čumić 38, 75, Jirka 48, Pantelić 65, Haskić 66, Mihajlović 83/

Napredak - Inđija 1:3 (1:0)
/Vukadinović 7 - Ilić 53, Milosavljev 58, Bastajić 75/

Rad - Vojvodina 1:2 (1:2)
/Perendija 21p - Topić 28, Stojković 45+4/

Radnik - Čukarički 3:3 (3:3)
/Pavlov 9, 28, Tomić 50p - Stojanović 13, 17, Birmančević 24/

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (0:0)
/Marin 60, Ben 90+4/

nedjelja

Mačva - Partizan 15.00 (TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 46, Vojvodina 39, Čukarički (-1) 37, Partizan (-2) 35, TSC 33, Voždovac 29, Radnički Niš (-1) 28, Mladost 25, Spartak 25, Javor 20, Napredak 18, Proleter (-1) 16, Radnik (-1) 16, Inđija 11, Rad 11, Mačva (-1) 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC