• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan liječio evropske rane u Šapcu: Doza - sigurna pobjeda i dva gola

Autor mondo.rs

Crno-bijeli u posljednjoj utakmici 18. kola Superlige Srbije rutinski pobijedili Mačvu golovima Takume Asana i Slobodana Uroševića.

Partizan je stigao u Šabac pod teretom propuštene prilike u Ligi Evrope. Samo tri dana od šokantnog remija protiv AZ Alkmara (2:2), kojim je ostao bez šansi da prezimi na evropskoj mapi, trener Savo Milošević i igrači "parnog valjka" morali su da nađu motiv za Mačvu, posljednjeplasirani tim superligaškog karavana.

Našli su ga. Rutinskom igrom, bez mnogo forsiranja, crno-bijeli su pobijedili 2:0 (1:0) i osvojili tri boda, koji su bili dovoljni da se probiju na treće mjesto.

TABELA: Crvena zvezda (-1) 46, Vojvodina 39, Partizan (-1) 38, Čukarički (-1) 37..

Možda će vas zanimati

Mačva je ostala prikovana za dno tabele i prvu pobjedu u Superligi moraće da potraži u nekim predstojećem utakmicama. Šapčani imaju samo pet bodova, čak šest manje od Rada i Inđije na 14, odnosno 15. mjestu

Šef stručnog štaba crno-bijelih samo je povrijeđenog Zorana Tošića ostavio u Beogradu, a na teren šabačkog kluba izveo je gotovo identičan sastav kao u Hagu, s tim što je umjesto već pomenutog iskusnog "veziste", od prvog minuta igrao tinejdžer Filip Stevanović.

"Moram da budem zadovoljan, naravno da nije moguće da ponovimo onaj nivo energije i trke od prije tri dana. Ali, voljni momenat i koncentracija su bili na nivou dovoljnom za pobjedu. Bitno je da se sada odmorimo i spremimo za sljedeće utakmice", bio je komentar Miloševića nakon nove prvenstvene pobjede.

Jedini gol u prvom poluvremenu, u koje je domaćin ušao prilično defanzivno orijentisan, viđen je u 15. minutu. Strijelac je bio Takuma Asano. Japanac je tako na posljednja četiri meča propustio priliku da se upiše samo protiv Javora. Bio je strijelac u duelima sa Inđijom, Alkmarom i Mačvom. Činjenica koja svakako potvrđuje da se ljetošnje pojačanja "parnog valjka" adaptiralo na novu sredinu i da mu forma ide uzlaznom putanjom.

Za gol je zaslužan i Umar Sadik, ali i golman Mačve Dušan Puletić. Čuvar mreže Šapčana je samo kratko odbio loptu poslije udarca Nigerijca iskosa sa desne strane, a ona je pala pravo na nogu Asanu, koji je lijepo ispratio dešavanja u kaznenom prostoru.

Tek poslije pogotka i tim Dragana Aničića pokazao napadačke sposobnosti, koje u nekoliko situacija uopšte nisu bile bezazlene po crno-bijele, čak je golman Vladimir Stojković morao da se potrudi da zaustavi udarce Dragana Šušnjara i Nikole Ašćerića.

"I ova utakmica je bila kao i sve prethodne. Ne mogu da kažem da igramo sjajno, ali igramo, pariramo protivniku... Da ne dužim, pobijedila je bolja ekipa", rekao je Aničić poslije utakmice.

I Partizan je propuštao prilike da završi posao u Šapcu sve do 70. minuta. Lopta je poslije prodora Filipa Stevanovića po desnoj strani stigla do Slobodana Uroešvića. Lijevi bek Partizana ostao je sam na 14-15 metara iskosa sa lijeve strane, namestio se i snažnim udarcem pogodio mrežu.

Do kraja meča treba napomenuti i da je u gostujućem timu ušao Nikola Lakčević, fudbaler koji je prošlog ljeta stigao u Humsku i koji nije imao mnogo minuta na terenu.

Mačva (4-4-2): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Ivić, Božić (od 79' Čermelj), Milosavljević (od 86' Stevanović), Marinković (od 75' Vujasin) – Šušnjar, Ašćerić

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 74' L. Pavlović) – F. Stevanović (od 84' Lakčević), Suma, Asano – Sadik (od 63' Sadik).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC