• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobio otkaz pa se vratio nakon 27 dana!

Autor mondo.ba

"Boli kada vas otpuste, ali vratio sam se jer imam odgovornost prema ovoj ekipi", rekao je Eugenio Korini nakon povratka na klupu Breše.

U razmaku od mjesec dana Breša je otpustila pa vratila trenera koji ju je ljetos uveo u Seriju A.

Nakon loših rezultata ekipe Eugenio Korini je prošlog mjeseca dobio otkaz i doveden je Fabio Groso, ali bivši reprezentativac sa ne baš mnogo trenerskog iskustva nije uspio da pokrene ekipu.

Možda će vas zanimati

 Breša je upisala nova tri poraza uz gol razliku 0:10 i Groso je završio svoj mandat na klupi ovog kluba, a uprava se odlučila da vrati Korinija.

"Ovo je vrlo emotivan dan, pun zadovoljstva. Hvala svim navijačima, zbog toplog prijema osjećam se još više odgovoran prema njima i timu, iako nam rezultati ne idu u prilog. Proći ćemo zajedno sve poteškoće. Nijsmo mogli da postignemo konstantnost, ali mislim da ćemo nakon mog povratka riješiti neke probleme zbog kojih sam morao da odem“, rekao je Korini na svom „predstavljanju“.

On je dodao da je uvjeren da će tim dobro odreagovati, jer je mnogo radio da se dočepa Serije A, a kako je ocijenio potrebno je da ponovo „postane hrabar i gladan, da ponovo pronađe sebe“.

Nakon što ga je otpustio prošlog mjeseca predsjednik Masimo Selino izjavio je da mu nikada ne bi dao posao da je znao da je iz Breše.

Na pitanje kako je nakon svega Korini pristao da se vrati odgovorio je:

"Zvali su me u nedjelju i rekao sam da moram da razgovaram sa predsjednikom jer je ostalo neriješenih stvari. Jednostavno nismo bili usklađeni, nekada smo razgovarali normalno, a nekada smo bili potpuno udaljeni. Da, pitao sam se kako bih reagovao da me pozovu. Boli kada te otpuste i loše se osjećaš kada gledaš nekog drugog na klupi. Vratio sam se zbog odgovornosti prema ovoj ekipi i spreman sam za borbu“, poručio je Korini.

Navijači nisu dobro prihvatili Grosa i praktično su svo vrijeme bili uz Korinija, jer ih je on uveo u Seriju A, pa su se i kada je dobio otkaz mogli vidjeti transparenti podrške Koriniju.

"Odajem priznanje Fabiju, on je bio moj saigrač. Nisam mogao da dolazim na utakmice, jednostavno to je bilo previše bolno za mene, gledao sam ih kasnije, a ono što sam vidio ću da analiziramo. Ne znam šta će biti, ali najvažnije je da vjerujemo u sebe. Ako ne riskiramo, gubimo momentum i duh koji nas je na kraju krajeva doveo do Serije A“, istakao je novi-stari trener Breše.

Breša trenutno zauzima posljednje mjesto na tabeli sa samo sedam bodova iz 13 utakmica. Ispred nje su SPAL sa devet i Đenova sa deset, dok je prva van opasne zone Sampdorija sa 12 bodova. Treba pomenuti da Breša ima i utakmicu manje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC