• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević obradovao Grobare: Sadik i Suma u Partizanu i OD JUNA!

Autor mondo.rs

Trener Partizana najavio da će tandem napadača crno-bijelih, Umar Sadik i Sejduba Suma, ostati u Partizanu i po završetku aktuelne sezone.

 Milošević obradovao Grobare: Sadik i Suma u FK Partizan i OD JUNA! Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Sadik ostaje u Partizanu i od juna. Suma ostaje u Partizanu i do juna i od juna", odgovorio je trener Partizana Savo Milošević na pitanje o budućnosti dvojice fudbalera u Humskoj.

Strateg crno-bijelih je na potpitanje "želje ili urađeno", dodao:

Možda će vas zanimati


"
Što se tiče Sadika, nema potrebe da se bilo šta radi. U našim rukama je opcija za tri godine poslije juna i mi ćemo to iskoristiti. Ne zavisi od Rome, nego od nas. Što se tiče Sume, razgovarali smo, zatim sam pričao i sa ljudima iz kluba, saglasili smo se oko svega, u narednim danima će će to učiniti i direktor i predsjednik, a sam Sejduba je lično rekao da nema ništa protiv da ostane. Vjerujem da nećemo imati problema oko novog ugovora", rekao je Milošević na konferenciji za medije pred meč sa Napretkom u Superligi Srbije.

Umar Sadik je prošlog ljeta stigao na pozjamicu iz Rome, dok se Sejduba Suma vratio iz Makabija Haife sa pozajmice. Praktično, Gvinejac je "eksplodirao" ove sezone, nametnuo se kao jedan od vođa na terenu, dok je Sadik iskoristio šansu i trenutno je najbolji strijelac Partizana.

U međuvremenu je "proradio" i Takuma Asano. Japancu je očigledno bilo potrebno vrijeme da bi pokazao svoje potencijal.

"Rekao sam vam unaprijed. Iako ne volim priču 'je l’ sam vam rekao?'. Moj posao je da vidim prije. Sjećate se da je slična priča bila sa Sadikom na početku, pa sam rekao da će doći. Mi smo po nekim statističkim podacima u TOP 10 u Evropi kad je broj postignutih golova u pitanju. Ono što bih izdvojio je broj igrača koji ih daje. Jedno je kad imate sedam, osam igrača koji su dali po gol ili dva, ali mi imamo sedam ili osam koji su postigli pet i više golova. To je snaga ove ekipe", rekao je Milošević.

Trener crno-bijelih smatra da je Partizan već u situaciji da ne zavisi od jednog golgetera i da na terenu ima dovoljno igrača koji mogu uspješno da odrade taj zadatak.

"Ove sezone ćemo biti u situaciji da ne zavisimo od jednog golgetera, taman da i Sadik da 25 golova, što mislim da može. Nećemo zavisiti samo od njega, jer će broj pogodaka biti raspoređen na šest, sedam igrača. Suma već ima osam golova, Natho šest ili sedam, mali Fića Stevanović pet, Lazar Marković četiri za samo nekoliko utakmica... Sve su to igrači koji imaju kvalitet i kapacitet da daju deset ili više po sezoni. Asano, takođe. Daj Bože da svi ispune kvotu. Nije realno očekivati da nam sedmorica daju po 15 golova za jednu takmičarsku godinu. Ne brinem, čak i ako neki od njih u određenoj mjeri podbace", stava je strateg "parnog valjka".

Milošević misli i da je važno da svako radi u službi tima.

"Što se tiče golova, pričam Sadiku i našim špicevima da neće na svim utakmicama postići golove, ali je bitno da na tim utakmicama urade nešto drugo za tim. Kad uspemo u tome da je bitno da rade za ekipu, onda je to ko će dati gol velika prednost što imamo više igrača. A najteže je u fudbalu dati gol. Kad imate veliki broj sposobnih da riješe uvijek će se neko naći", povukao je Milošević.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC