• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Horde zla" na protestu zbog otkaza Musemiću: Napadnut TV snimatelj!

Autor mondo.ba

Zbog načina na koji je legenda Sarajeva Husref Musemić dobio otkaz, navijači bordo tima okupili su se u srijedu ispred prostorija kluba da izraze nezadovoljstvo tom odlukom.

 Protest navijača FK Sarajevo zbog otkaza Husrefu Musemiću Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kako su prenijeli sarajevski mediji od 17.00 počele su da pristižu pristalice osvajača "duple krune" u Bosni i Hercegovini, a ubrzo je počelo skandiranje trofejnom treneru.

"On voli Sarajevo, pravi je hordaš, Husref Musemić jedan je od nas", prenio je portal "Klix.ba".

Možda će vas zanimati

Najvatreniji navijači "bordo kluba" istakli su da je za danas bio zakazan sastanak sa čelnicima kluba, ali su sat prije okupljanja dobili informaciju da do toga ipak neće doći.

"S obzirom na to da je javni skup navijača zakazan za srijedu u 17.30 sati ispred službenih prostorija FK Sarajevo u ulici Maršala Tita 38/b, rukovodstvo kluba nije u mogućnosti izlaziti među proteste da se sretne sa navijačima", poručili su iz kluba sa "Koševa", što je izazvalo gnijev navijača.

Nakon što se čelnici nisu pojavili u dogovoreno vrijeme, navijači su počeli da skandiraju "Uprava napolje" i "Dobićete batine", a nisu izostala ni vrijeđanja pojedinih članova klupskog rukovodstva.

"Hordama zla" se pridružio i legendarni napadač Sarajeva Almir Turković. Na mirnim protestima dogodio se i jedan incident.

TV Nova BH je javila da je jedan njihov snimatelj napadnut tokom ovog protesta.

"O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu. Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali", saopšteno je iz TV Nova BH.

Uz osuđivanje napada na medijske ekipe, Nova BH poziva nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa Zakonom

"Takođe, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji. Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informisanja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu", naveli su iz TV Nova BH.

OVDJE pogledajte snimak sa protesta "Hordi zla".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC