• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Husref Musemić za MONDO: Nisam ovo zaslužio, ali takav je život...

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Dok god se živi, morate da očekujete nešto nepredvidivo'', rekao je Musemić za naš portal

Tokom prethodne večeri održana je sjednica Upravnog odbora kluba, na kojoj je odlučeno da se sa Musemićem raskine saradnja.

U intervjuu za MONDO, sad već bivši trener ''bordo'' tima nije krio iznenađenje odlukom klupskog rukovodstva.

Možda će vas zanimati

''S obzirom da je ostala jedna utakmica, ovaj potez klupskog rukovodstva je veoma nekorektan i neprofesionalan, neozbiljan... Ne znam više kako bih ga nazvao. Uraditi to pet dana prije posljednje utakmice u polusezoni, možda je moglo sve da sačeka kraj ili pauzu pa da se nađe neko rješenje... Mislim da ja to nisam zaslužio ni kao čovjek ni kao igrač, ali takav je život, dok god se živi, morate da očekujete da se desi nešto nepredidivo'', rekao je Musemić na početku razgovora za MONDO.

Bio je ovo Musemićev peti mandat na klupi Sarajeva, ujedno i najduži s obzirom da je ulogu prvog trenera obavljao od septembra 2017. godine.

Za to vrijeme, ekipom je komandovao na 96 utakmica, te upisao 57 pobjeda, 17 remija i 22 poraza (posljednji u duelu sa Željezničarom), te osvojio duplu krunu u BiH, prvu u istoriji kluba od formiranja zajedničke Premijer lige BiH 2002. godine.

''Statistički gledano i ako uzmemo u obzir osvojene trofeje, bilo je uspješno. Srećan sam i ponosan što je to tako, ali naravno, uvijek može bolje. Bilo je nekad nekih stvari na koje ni ja nisam mogao da utičem, ali  sam zadovoljan činjenicom da smo bezbroj puta obradovali navijače Sarajeva.''

Šta nakon Sarajeva – Musemić još uvijek ne zna...

''Prvo želim da se odmorim, rano je još... Živjeti se mora, život ide dalje, mora se nastaviti kao što je i do sad bilo.''

Međutim, dio fudbalske javnosti u BiH već bruji da bi upravo Musemić mogao da bude nasljednik Roberta Prosinečkog na klupi ''zmajeva'' i da bi mogao, kroz baraž Lige nacija, da povede BiH ka istorijskom plasmanu na EURO.

''Biti kandidat je već velika čast, a biti selektor je već nešto posebno. Sigurno da je za mene čast ako se uopšte spominjem među sto imena, a ne nešto više. Biti selektor svoje države je vrhunac svake karijere'', ostavio je Musemić ovo pitanje otvorenim.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC