• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sjajna, ali nije pobijedila: Norveška je bila bolja!

Autor mondo.rs

Najbolje rukometašice Srbije izgubile od Norveške 25:28 (12:13) meč 3. kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu u Japanu. U četvrtak sa Holandijom.

 Srbija-Norveska-TV-Arena-sport-RTS-1-live-stream Izvor: MN PRESS

Prvi poraz Srbije na Svjetskom prvenstvu u Japanu!

I to ne od bilo koga, već moćne Norveške, koja je na Daleki istok stigla kao veliki favorit i glavni kandidat da su u Skandinaviju vrati sa četvrtom titulom prvaka svijeta.

Za "orlice" je kao primarni cilj postavljen plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre i ako tim selektora Ljubomira Obradovića bude bio na istom nivou kao danas u Kumamotou protiv velikig rivala, ne bi trebalo da bude mjesta strepnji.

Srbija je bila zaista odlična, međutim presudio je, ipak, kvalitet na strani Norveške...

Srbija – Norveška 25:28 (12:13), u meču 3. kola Grupe A.

SRBIJA: Risović jedna odbran , Tomašević 11 odbrana, Radosavljević, Trifunović, Števin 1, Lavko 3, Nikolić 4, Janjušević, Kojić, Pop Lazić, Radojević 2, Obradović, Jovović, Stoiljković 4, Liščević 6, Cvijić 5

NORVEŠKA:
Arncen 7, Loke 2, Skogrand 2, Vade 1, Oftedal 7, Aune 4, Silje Solberg 13 odbrana, Bratset 1, Pedersen, Fauske, Hogdahl, Jakobsen, Bakerud, Herem 4, Sana Solberg, Tomas

Nedostajalo je malo više koncentracije u trenucima kada se rješavalo pitanje pobjednika. Srpski tim je propustio niz izglednih prilika, nije iskoristio sedmerac, kao i nekoliko zicera, što je za Norvežanke bilo dovoljno da se deset minuta prije kraja odlijepe na 25:20.

Imala je Srbija šansu da dva minuta prije kraja duel uvede u neizvjesnu završnicu, ali je napad za "minus jedan" završen prestrogim faulom za Draganu Cvijić i njenim trećim isključenjem. Čini se da je to bila jedna od rijetkih grešaka vrlo dobrog ženskog sudijskog para iz Njemačke – Maike Merc i Tanje Šilhe.

Briljirala je Katarina Tomašević, ali i Silja Solberg, koja je u drugom poluvremenu bila i najveći problem za srpske bekove i krilne rukometašice. Ispred gola Srbije najveće glavobolje zadvalaje Emili Heg Arntcen i Stine Bredal Oftedal. Njih dvije su postigle zajedno 14 golova, po sedam. U srpskom timu sjajnu rolu imala je Kristina Liščević sa šest, Dragana Cvijić je postigla pet, Željka Nikolić i Jovana Stojiljković po četiri gola.

Jelena Lavko je bila strelac tri, Dijana Radojević dva, a Dragana Šetvin jednog gola.

U prvom poluvremenu je Srbija bila ta koja je diktirala tempo.

Osim 1:3 i 2:4 na početku meča, "orlice" su uglavnom imale prednost, koja je, ipak, ispuštena na kraju prvog poluvremena. Serijom 4:0 Obradovićev tim je poveo 6:4 i u nekoliko navrata do 11:9 čuvao stečenu razliku. Već u 28. minutu Srbija je ostala bez Marije Obradović, jer je poslije dvostrukog isključenja dobila i treće.

Tomašević je sjajno branila, a linija ispred nje djelovala je vrlo čvrsto, napad razigran i veoma konkretan sa svih pozicija.

Uspijevao je srpski tim da drži priključak desetak minuta u nastavku, a onda je posustao. Dovoljno da Norveška stekne prednost koju do kraja nije ispuštala.

Norveška je prva u grupi sa šest bodova, Srbija i Holandija imaju po četiri, dok su Slovenija i Angola sa po dva, a jedino je Kuba bez bodova.

"Orlice" u naredna dva kola igraju dvije najvažnije utakmice, koje će u mnogome odrediti dalju sudbinu srpskog tima na Svjetskom prvenstvu. Već u četvrtak rival je Holandija od 10 časova, a dan kasnije Slovenija (7 časova).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC