• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz od Želje ''kap koja je prelila čašu'' - otkaz Musemiću u Sarajevu!

Autor mondo.ba

Musemić je od večeras bivši trener ''bordo'' tima

Husref Musemić od večeras više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo!

Aktuelni šampion BiH saopštio je da je večeras održana hitna sjednica Upravnog odbora, na kojoj je donešena odluka da se raskine saradnja sa dosadašnjim prvim trenerom.

Možda će vas zanimati

Svoj peti mandat na klupi Sarajeva Musemić je počeo u septembru 2017. godine, a od tada pa do danas, ekipu je vodio na 96 utakmica, te mu je ovo, samim tim, najduži boravak na klupi kluba čiji je dres tokom igračke karijere nosio od 1979. do 1985. nakon čega se preselio u Crvenu zvezdu, i u sezoni 1990-91, kada se na Koševo vratio iz redova škotskog Hartsa.

Na pomenutih 96 utakmica Musemić je zabilježio učinak od 57 pobjeda, 17 remija i 22 poraza, uz 186 postignutih i 88 primljenih golova, a u prošloj sezoni je osvojio duplu krunu u BiH, prvu u klupskoj istoriji od formiranja lige na nivou cijele BiH.

Tokom ove sezone, Sarajevo je pod Musemićevom komandom upisalo 10 pobjeda, pet remija i tri poraza, što nije zadovoljilo klupsko rukovodstvo koje mu je otkaz uručilo – kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone!

''Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima.

U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka biće donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava. 

U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. decembra 2019. godine protiv Zvijezde 09.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u historiji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu'', navedeno je u saopštenju kluba.

Tako su jedini klubovi koji nisu mijenjali trenere od početka sezone ostali – Borac i Željezničar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC