• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokezina poruka "orlovima": Kome je draži klupski dres, nije za Srbiju!

Autor mondo.rs

"Nije bilo nijednog trenutka priče o odlasku Ljubiše Tumbakovića", rekao je predsjednik FSS.

 Slavisa-Kokeza-o-Ljubisi-Tumbakovicu-Luki-Jovicu-i-plasmanu-na-EURO-2020 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Da li ste zadovoljni radom selektora Ljubiše Tumbakovića?

Ovo je bilo jedno od pitanja postavljeno predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije, Slaviši Kokezi, tokom intervjua listu "Blic" objavljenog u broju od petka.

"Ne sviđaju mi se pisanja pojedinih tabloida koji su već smijenili selektora i, koliko vidim, licitiraju sa imenima potencijalnih kandidata za njegovog nasljednika", rekao je Kokeza i tako manje-više ponovio riječi sportskog direktora "Kuće fudbala", Vladimira Matijaševića, upućene sa žrijeba za Evropsko prvenstvo 2020.

Možda će vas zanimati

Na njemu će Srbija igrati ukoliko u martu savlada Norvešku u Oslu, a potom bude bolja od pobjednika meča Škotska - Izrael u Beogradu.

Kokeza, međutim, nije direktno odgovorio da li je zadovoljan radom selektora koji je doveden ljetos umesto smijenjenog Mladena Krstajića.

"Nije bilo nijednog trenutka priče o odlasku Ljubiše Tumbakovića. Svakom treneru ili selektoru jedini sudija je rezultat. A, mi se iskreno nadamo da će nas Tumbaković odvesti na Evropsko prvenstvo. Imamo fudbalere koji igraju zapažene uloge u klubovima, kapitena Ajaksa, prvog strijelca Čempionšipa, igrače koji pružaju dobre partije u jakim ligama, kao što su Serija A, Primera, Francuska liga...", nabrajao je predsjednik FSS i dodao:

"Igrače koji su bili prvaci Evrope i svijeta u omladinskom uzrastu i sada nastupaju u jakim ligama. Da li zbog svega navedenog Srbija zaslužuje plasman? Naravno da zaslužuje", odgovorio je.

Anketa

Može li Srbija na EURO 2020 kroz baraž?

  • Ne znam, biće teško

    45% (9)

  • Ne, pobediće nas Norveška

    25% (5)

  • Može, najbolja smo ekipa

    20% (4)

  • Izgubićemo u finalu baraža

    10% (2)

Može li Srbija na EURO 2020 kroz baraž?

Rezultati

Upitan za to šta je potrebno da se unaprijedi igra "orlova", rekao je:

"Ovo pitanje je za selektora i njegov stručni štab. Njihova zona odgovornosti. Reprezentaciju čini tim, a ne pojedinac. Atmosfera je ključ uspjeha, u ekipi mora da vlada jedinstvo, da bude hemije, a mislim da u prethodnom periodu to nije bio slučaj. Ukoliko na tom planu budemo pravi, onda ćemo biti učesnici prvenstva Evrope. Ja samo vidim ono što Srbija vidi", izjavio je i dodao:

"Svako nosi neku odgovornost. Selektor, igrači... Mislim da oni žele uspjeh. Zbog sebe, svojih karijera, zbog dresa koji nose. Najvažnije je da shvate da je dres Srbije važniji od bilo kog kluba. Svako ko misli drugačije nije mu mjesto u reprezentaciji".

Upitan za problem koji je nastao između Tumbakovića i Luke Jovića, Kokeza je ponovio da je Srbija iznad svakog pojedinca i da sve mora da bude podređeno uspjehu reprezentacije, kao i da je to jedina poruka koju ima za selektora, sportskog direktora, igrače...

"Imamo jednu reprezentaciju i ona mora da bude tamo gdje zaslužuje, na Evropskom prvenstvu", izjavio je u intervjuu za "Blic".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC