• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica nakon eliminacije iz Evrope: Ponosan sam što sam trener ovog tima

Autor mondo.ba

Trener Dinama uprkos činjenici da njegov tim na proljeće neće igrati međunarodne utakmice, zadovoljan partijama koje su pružili njegovi izabranici.

Dinamo je ove srijede završio nastup na međunarodnoj sceni za sezonu 2019/20.

Domaćim porazom od Mančester sitija (1:4), zagrebački "modri" ostali su bez evropskog proljeća, s obzirom da je Atalanta u Ukrajini ubjedljivo savladala Šahtjor 3:0, izborila plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok su Ukrajinci zauzeli treće mjesto i takmičenje u Evropi nastaviće u Ligi Evrope.

Možda će vas zanimati

Uprkos činjenici da je poveo protiv "građana", te u tom trenutku imao drugo mjesto i plasman u osminu finala Lige šampiona, tim Nenada Bjelice dopustio je rivalu da u preostalom dijelu meča postigne čak četiri pogotka i odnese kompletan plijen sa "Maksimira".

"Ponosni smo što smo se mogli nositi sa tim ekipama koje su po svemu superiornije od nas, u iskustvu, budžetu, kvalitetu igrača... U obje utakmice protiv Šahtjora bili smo kvalitetniji rival, protiv Atalante superiorni, ali to je fudbal. Moramo to prihvatiti. Sami smo sebi krivi što nismo prošli dalje. Nadam se da ćemo iz svega ovoga izvući pouke i u budućnosti biti još jači", svjestan je Blelica da je u duelu sa Šahtjorom propuštena prilika za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ili bar Ligu Evrope.

Dinamo je u tri domaća meča Lige šampiona ove sezone pratilo blizu 100.000 gledalaca i očigledno u taboru Zagrepčana ovo mogu shvatiti kao utjehu za eliminaciju iz Evrope.

"Dali smo svoj maksimum i ponosan sam što sam trener ove ekipe. Mogu biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe, igrali smo protiv zaista fenomenalnog tima. Ono što je najbitnije u svemu, uspjeli smo da vratimo navijače na 'Maksimir'. Hvala im na tome. Nadam se da ćemo svojim igrama i ubuduće doprinijeti tome da nas gleda ovako mnogo gledalaca", zaključio je Bjelica.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC