• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo iz Bergama: 3 poraza i gol-razlika 2:11, pa osmina finala! Ćao, Dinamo

Autor mondo.rs

"Dinamo, ti se nemaš sramit kaj..." bila je poruka "modrima" danas u Zagrebu u kom je Olmo "golazom" najavio četiri gola Mančester sitija. Kada je Atalanta u drugom poluvremenu "presekla" Šahtjor, dogodilo se čudo u Grupi C.

Atalanta iz Bergama počela je prvo učešće u Ligi šampiona porazom od 4:0 na "Maksimiru" od Dinama, usledio je poraz i "kod kuće" na "Đuzepe Meaci" od Šahtjora 1:2, pa još jedan debakl od "četiri razlike" na "Etihadu" protiv Mančester sitija koji je bio bolji 5:1.

Sa nula osvojenih bodova posle tri kola Grupe C i gol razlikom 2:11, o "nerazurima" trenera Đanpjera Gasperinija malo ko je i govorio…

Atalanta iz Bergama plasirala se večeras u osimu finala Lige šampiona u prvom nastupu u ovom takmičenju u istoriji, nakon što je posle Dinama u Milanu savladala i Šahtjor u Harkovu!

Možda će vas zanimati

Neviđen "kambek" Italijana u poslednjih 180 minuta grupne faze došao je u kombinaciji sa eliminacijom Dinama iz Evrope, nakon što je neverovatni Dani Olmo "golazom" doveo u vođstvo "modre" večeras na "Maksimiru" i - bar na kratko - popeo prvaka Hrvatske na drugo mesto u grupi.

"Rudari" iz Donjecka, koji su poput Atalante igrali kao "domaćini" van svog grada (jedni zbog građanskog rata na istoku Ukrajine, drugi zbog renoviranja stadiona u Bergamu), nastaviće takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope zajedno sa ostalim trećeplasiranim timovima u osam grupa.

Grupa C

Dinamo - Mančester siti 1:4 (1:1)
/Olmo 10 - Žezus 34, 50, 54, Foden 84/

Šahtjor - Atalanta 0:3 (0:1)
/Kastanj 67, Pašalić 80, Gosens 90+4/

Tabela: Siti 14, Atalanta 7, Šahtjor 6, Dinamo 5.

Dinamo: Livaković - Stojanović, Ademi, Dilaver, Mubanđe - Gojak (od 81. Majer), Moro, Olmo - Kadzior (od 59. Đira), Petković, Oršić (od 81. Hajrović).

Mančester siti: Bravo - Kanselo, Garsija, Otamendi (od 82. Harvud-Belis), Mendi - Foden, Rodri (od 73. Sterling), Gindogan - Mahrez, Gabrijel Žezus (od 66. Zinčenko), B. Silva.

Prenosi UŽIVO na našem portalu ne prestaju: Pratite utakmicu Olimpijakos - Crvena zvezda, na kojoj su i MONDO reporteri, kao i rasplet u ostalim grupama Lige šampiona sa naglaskom na muke Atletiko Madrida.

Zagreb je ovu sredu uveče dočekao u euforiji, o čemu svedoči i naslovnica tiražnih "Sportskih novosti".

Stvari su glasile ovako: Da 6. novembra nisu primili golove u 93. i 98. minutu utakmice pred svojim navijačima, fudbaleri Dinama imali bi ove srede uveče tri boda više i bolji međusobni skor od Šahtjora, što bi ih uprkos porazu od Atalante u Milanu učinilo učesnikom osmine finala i pre početka utakmica 6. kola.

Međutim, posle 2:2 u Harkovu i "tragičnih" 3:3 u Zagrebu, "modrima" prvi proboj u "nokaut" fazu Lige šampiona u istoriji ne bi garantovala ni pobeda nad oslabljenim Mančester sitijem.

Šahtjor: Pjatov - Dodo, Krivcov, Matvjenko, Ismaili - Alan Patrik, Stepanenko - Tete (od 59. Marlos), Kovalenko (od 71. Solomon), Tajson - Moraeš.

Atalanta: Golini - Masielo (od 61. Malinovski), Đimsiti, Palomino - Kastanj, De Ron, Frojler, Gosens - Pašalić, Murijel (od 71. Ibanjez), Gomez (od 91. Hatebur).

Na kraju, ostali su i bez Lige Evrope - a, počeli su učešće pobedom od 4:0 nad jednim od učesnika osmine finala, Atalantom.

Gvardiolini momci održali su čas fudbala u drugom poluvremenu, Gabrijel Žezus postigao je lagan het-trik i ostavio Hrvate na "milost i nemilost" Ukrajincima i Italijanima, a u Harkovu... Bilo je tvrdih 0:0 sve do sredine drugog poluvremena kada je Gasperini ofanzivnom izmenom najavio ono što će utišati domaće navijače - 0:1 Timoti Kastanj u 67, crveni karton za Dodoa u 77, 0:2 Mario Pašalić u 80. i 0:3 Robin Gosens u 94. minutu.

Zbog povreda i suspenzija nisu mogli da nastupe Andrić, Kulenović, Leovac, Lesković, Periš i Tiofil-Katren u Bjeličinom, odnosno Aguero, Fernandinjo, Laport, Sane, David Silva i Stons u Gvardiolinom sastavu.

Luis Kastro nije imao problema sa povređenim i suspendovanim igračima, dok Đanpjero Gasperini nije mogao da računa sa Josipom Iličićem, Simonom Kjerom, Rafaelom Toloijem i golgeterom tima, Duvanom Zapatom.

Iz minuta u minut:

90+4 - GOSENSSSS! Debakl Šahtjora, 0:3.

84 - FODEN! U Zagrebu je 1:4.

80 - ATALANTA IDE DALJE! Pašalić je maestralno reagovao (za razliku od odbrane Šahtjora) na "skraćeni korner" sa desne strane i sada je 0:2.

77 - 0:1 I CRVENI!! Publika u Harkovu ne veruje šta gleda, Cvajer je pokazao direktan crveni karton Dodou za šamar koji je Brazilac usput podelio Frojleru.

67 - ATALANTA VODI! U ovom trenutku Dinamo ispada iz Evrope. Posle ofanzivne izmene Gasperinija, Timoti Kastanj doveo je sastav iz Bergama u vođstvo u Harkovu i u ovom trenutku Italijani idu u osminu finala iako su posle četiri odigrana kola imali jedan osvojen bod.

Sudija Cvajer konsultovao je VAR sobu i ostao pri odluci da je sve u redu - 0:1.

66 - Gvardiola menja trostrukog strelca, na teren će Zinčenko. Videćemo kako će posle ulaska levog beka umesto centarfora izgledati postavka Sitija na terenu.

53 - GABRIJEL ŽEZUS NE STAJE! Mendi - Foden - Mendi - ŽEZUS! Dupli pas odigrali su Foden i Mendi na levom krilu, uputio je jak centaršut a momak koji je do povrede "Kuna" Aguera bio uglavnom rezerva nije imao problem na "drugoj stativi". Het-trik, 1:3.

50 - ŽEZUUUSSSSS! Teško je opisati kako je Brazilac zaludeo odbranu Dinama, naročito Dilavera, kom je driblingom "slomio zglobove" na petercu i potom plasirao loptu pored Livakovića za 1:2.

Pre toga, Žezus je kao strelac vodećeg gola odigrao dupli pas sa Fodenom, primio nezgodnu loptu, prodao "lažnjak" štoperu Dinama i poentirao.

43 - Kako je Gojak ostao na terenu posle lakta koji je smestio u lice Rodriju verovatno ni on sam ne zna. Ali, igraće i u drugom poluvremenu.

37 - Moraeš! Plasirao je Brazilac loptu glavom pod prečku, ali je glavom na gol-crti odigrao i Golini i sprečio vođstvo "rudara". Korner za Šahtjor, koji je bolji u drugom delu prvog poluvremena.

34 - GOOOOL! Izjednačenje na "Maksimiru" i frka odmah posle, jer... Sudija De Ćero pustio je prednost nakon što su dvojica fudbalera Dinama povredila jedan drugog u nameri da zaustave kontru Sitija, Stojanović je ostao da leži povređen, ali gosti nisu prekinuli akciju i potom izjednačili preko Gabrijela Žezusa koji je na petercu zakucao loptu glavom na centaršut Mahreza.

Stojanović je kao desni bek i dalje ležao u šesnaestercu, a upravo sa njegove strane stiglo je izjednačenje koje je Dinamo spustilo na poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Kapiten domaćih, Ademi, bio je najbezobrazniji u toj gužvi.

15 - GOOL! Ali poništen. Kovalenko je zatresao mrežu, ali iz ofsajd pozicije.

14 - Velika šansa za Gomeza, prve uzdanice "nerazura" od povrede Zapate! "Papu" je utrčao u šesnaesterac, primio loptu, "pucao" u donji ugao, ali je jedan od defanzivaca Šahtjora klizećim startom sprečio sigurno vođstvo gostiju.

10 - GOOOOLAZO! Kakav gol Dinamove senzacije Danija Olma. Damijan Kadzior centrirao je levom sa kontra strane, a Španac uhvatio "volejčinu" i majstorski, iz prve, zakucao loptu pod prečku gola nemoćnog Klaudija Brava.

Nikolas Otamendi i Erik Garsija samo su se pogledali.

Peti i verovatno najlepši pogodak Dinamove "zlatne koke" ove sezone u Ligi šampiona. Letos je klub odbio ponudu Leverkuzena od 30 miliona evra za polaznika "La Masije", koji je na nagovor odbeglog izvršnog potpredsednika kluba, Zdravka Mamića, sa 16 godina napustio Barselonu i došao u Zagreb.

18.55 - Počele su utakmice!

18.50 - U uvertiri, omladinci Dinama pobedili su Mančester siti rezultatom 1:0 i, poput vršnjaka iz Crvene zvezde, obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Jedini gol postigao je Antonio Marin u 20. minutu, pa su "modri" prošli dalje kao drugoplasirani sa dva boda iza pobednika grupe, Atalante.

18.45 - U isto vreme pratimo UŽIVO i događaje u Atini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC