• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leman o sezoni ''Nepobjedivih'': Skoro svaki dan smo se svađali

Autor mondo.rs

Legendarni njemački golman prisjetio se detalja iz sezone koju navijači Arsenala još uvijek pamte.

Nekadašnji čuvar mreže Arsenala prisećao se perioda svoje karijere koji je proveo u Londonu. Kako sada kaže Jens Leman, nije tada sve u klubu bilo u najboljem redu.

Arsenal je sezonu 2003/04 završio bez poraza u prvenstvu, što je rezultat koji je teško ponoviti. Liverpul ove sezone ima priliku za tako nešto, ali do kraja sezone ima još mnogo.

Možda će vas zanimati

Leman je bio na golu tokom te sezone, ali i tokom one u kojoj se stiglo do finala Lige šampiona. Branio je protiv Barselone, a crveni karton koji je dobio u tom meču je u velikoj mjeri odlučio ishod. Bilo je to prve isključenje golmana u finalima Lige šampiona.

''Bilo je sjajnih trenutaka, ali je bilo i teških momenata. Nismo uspjeli da osvojimo sve, ali skoro svi trofeji su bili kod nas. Bila su to dobra iskustva, učili smo mnogo. Značilo nam je za karakter i za atmosferu'', rekao je Nijemac.

Tokom boravka u Arsenalu, Jens Leman je branio na preko 200 utakmica, a bio je jedan od igrača u koje je Venger imao najviše poverenja. To se vidjelo i kada ga je Francuz pozvao da bude dio stručnog štaba u londonskom klubu.

Sadašnji predvodnik Arsenala je Fredi Ljungberg, nekadašnji Leman saigrač. Mnogi smatraju da ovoj ekipi Arsenala fali upravo karakter i atmosfera kakvu su imali neki od prethodnih timova, a Jens ima zanimljivo viđenje te situacije.

''Ljudi misle da je bilo sjajno igrati u tom timu. Kada pogledate da smo se mi svađali svaki dan, možda i nije tako sjajno. Svi smo željeli da postanemo bolji, a to je dovodilo do skoro pa svakodnevnih rasprava. Uvijek je bilo argumenata, to tim gura naprijed'', istakao je Leman.

Karakter koji je imao tadašnji tim Arsenala vidi se i danas, kada su fudbaleri iz te generacije završili igračke karijere. Mnogi od njih su ostali u fudbalu, dosta ih je na trenerskim klupama i svojim znanjem, autoritetom i karakterom predvode klubove.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC