• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesut Ozil razbjesnio Kineze, Arsenal se distancirao od političkih izjava

Autor mondo.rs

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil ponovo je imao političku "akciju". Kineski ljubitelji Arsenala sjeku njegove dresove, traže od kluba da ga otpusti. Arsenal se ogradio od njegovih komentara.

Mesut Ozil, njemački fudbalski reprezentativac na plati u londonskom Arsenalu, poznat je kao neko ko se ne libi da iskazuje svoje političke stavove. Veliki je poštovalac turskog predsjednika Redžipa Tajipa Erdogana i voli da se zauzima za "muslimansku stvar".

Njegov najnoviji komentar o tome kako su muslimani ugroženi u Kini, izazvala je gnev Kineza, pogotovo ljubitelja Arsenala, a londonski klub se, brže-bolje, ogradio od izjave svog fudbalera.

Možda će vas zanimati

Ozil je na svom Instagram profilu napisao da je muslimanska manjina - Ujguri - u kineskoj provinciji Šinđang, ugrožena, a ujedno je kritikovao muslimane što ćute i ne preduzimaju ništa.

"Spaljuju Kurane, zatvaraju im džamije, zabranjuju im njihove škole - madrase, ubijaju im sveštena lica. Tjeraju njihove muškarce da idu u logore, a njihove porodice primoravaju da žive sa Kinezima. Žene su primorane da se udaju za kineske muškarce. I na sve to muslimani ćute", napisao je Ozil o ovoj muslimanskoj manjini čija je populacija u Kini oko 11 miliona, a pripadnika Ujgura ima i u Kazahstanu, Uzbekistanu...


Nakon što je ova Ozilova izjava odjeknula u Kini, mnogi Kinezi, navijači Arsenala, počeli su da postavljaju fotografije sa makazama u rukama i dresom Arsenala sa imenom Ozil, a ima i onih koji su od londonskog kluba zatražili da otpusti njemačkog reprezentativca.

Ozil dobija veliku podršku u muslimanskom svijetu, ali sa druge strane, Kinezi su ogorčeni. Evo šta je napisala jedna Kineskinja: "Kada sam pročitala Ozilovu izjavu, plakala sam cijelu noć. Više od deceniju, imam dres Arsenala sa Ozilovim imenom i stalno sam ga nosila. Više nikada u životu neću to da uradim".

Arsenal je bio prinuđen da se oglasi i ogradi od Ozilove izjave:

"Ozilova izjava je isključivo njegovo lično mišljenje i nikako ne odražava stav kluba. Arsenal je oduvijek bio klub koji se držao principa - nemiješanje u politiku", napisao je administrator Arsenala, a ovaj komentar objavljen je i na kineskom jeziku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC