• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika čast: Baskonija povlači dres Igora Rakočevića

Autor mondo.rs

Baskijci najavili veliko priznanje potpredsjedniku KSS za sve što je učinio noseći dres njihovog kluba.

 Baskonija povlači dres Igora Rakočevića Izvor: MN PRESS

Igoru Rakočeviću biće ukazana velika čast sljedeće sedmice, pošto je njegov bivši klub Baskonija najavila da će povući dres sa njegovim imenom pod svodove svoje dvorane.

Španski klub želi na taj način da se oduži srpskom košarkašu za sve uspjehe kojima je kumovao dok je nastupao za njihov tim.

Možda će vas zanimati

Oni su najavili da će dres sa brojem 8, koji je nosio Rakočević, biti podignut u dvorani "Fernando Buesa" 19. decembra, uoči meča Evrolige sa Real Madridom.

Sadašnji potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije nosio je dres Baskonije (tada Taukemarike) tri godine, od 2006. do 2009, i osvojio je titulu prvaka Španije, trofej Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

On je nastupajući za španski tim osvojio i trofej "Alfonso Ford", koji Evroliga dodjeljuje najboljem strijelcu, a u sezoni 2009. postigao je i rekord tog takmičenja jer je imao 58 uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja.

"Moj bivši klub Baskonija odlučio je da u moju čast okači na vrh hale dres u kojem sam proveo nevjerovatne godine prepune uspjeha, prijateljstava i najlepših mogućih trenutaka. Igrati za ovaj klub je bila ČAST i privilegija, i ovom prilikom im se zahvaljujem svim svojim srcem", između ostalog je napisao Rakočević u poruci na Instagramu.

Uz Rakočevićev, pod svodove dvorane Baskonije u četvrtak će biti podignut i dres Serhija Vidala, koji je za taj klub nastupao devet sezona, od 2000. do 2009.

Baskonija je do sada povukla samo jedan dres - Argentinca Pabla Priđonija, koji je u dva navrata nastupao za taj tim kao igrač, a potom bio i njihov trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC