• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od duela braće Matić u Ligi Evrope: Evo šta kaže Uroš poslije žrijeba

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbaler kiparskog APOEL-a nadao se duelu protiv starijeg brata, ali želja mu se ni ovog puta nije ispunila. Evo šta je rekao o žrijebu Lige Evrope, Partizanu, polusezoni na Kipru...

 Uroš Matić komentar žrijeba Liga Evrope - nemanja Matić, mančester junajted, Partizan, APOEL Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Žrijebom u Nionu danas su određeni parovi šesnaestine finala Lige Evrope u kojem ćemo gledati nekoliko zanimljivih duela.

Derbi ove faze biće duel Olimpijakosa i Arsenala, ali „prštaće“ i u duelima Bajera iz Leverkuzena i Porta, Ajntrahta i Salcburga, a neivjesno će biti sigurno i u duelu Šahtjora i Benfike.

Možda će vas zanimati

 Današnji žrijeb bio je nova prilika da se spoje braća Matić, ali to se ipak nije desilo.

Nemanja će sa Mančester junajtedom igrati protiv Briža, dok će Uroš i njegov APOEL na megdan švajcarskom Bazelu.

"Iskreno, želio sam duel sa bratom, bila bi to lijepa utakmica za porodicu, ali nije isključeno da se sretnemo u osmini finala. Naravno moramo da se potrudimo da prođeno u naredni krug“, prokomentarisao je Uroš Matić u izjavi za MONDO.

Njegov APOEL igraće protiv Bazela, koji je grupnu fazu završio na prvom mjestu ispred Hetafea, Krasnodara i Trabzona.

"Znam mnogo toga o Bazelu i on definitivno nije skučajno tu gdje jeste. Bazel je jak tim i vrlo nezgodna ekipa, ali imamo dosta vremena da se pripremimo i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Mi smo imali spor početak sezone, ali smo uhvatili ritam u pravom trenutku i napravili dobar rezultat za naš klub. Vjerujem u prolaz dalje, ali svakako da će biti velika borba protiv Švajcaraca“, rekao je Matić.

Njegov stariji brat Nemanja i Mančester junajted za protivnike je dobio Briž, koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona i završio treći iza PSŽ-a i Real Madrida. Uprkos promjenjivim i neubjedljivim igrama „đavola“ Uroš je uvjeren da će ekipa sa Old Traforda eliminisati Belgijance.

"Mančester junajted je velika ekipa i kada nije u formi oni su favoriti. Mislim da imaju prednost u odnosu na Belgijance, nadam se da će biti tako i da ćemo imati okršaj APOEL - Mančester u narednoj rundi“, rekao je Uroš.

"Đavoli" su do nokaut faze stigli preko grupe u kojoj je igrao i Partizan. Crno bijeli bili su blizu plasmana u nokaut fazu, ali ih je primljeni pogodak u sudijskoj nadoknadi za 2:2 sa AZ Alkmarom u Holandiji koštao evropskog proljeća.

"Partizan je pokazao da se i u Srbiji igra lijep fudbal. Igrali su hrabro i na kraju nedostajalo je malo sreće da se nađu u šesnaestini finala i da igraju sa LASK-om“, ocijenio je Matić.

Uroš Matić ima vrlo dobru polusezonu u APOEL-u koji je formalno peti u kiparskom prvenstvu sa deset bodova zaostatka za Omonijom, ali ima čak četiri utakmice manje. Srpski fudbaler postigao je po gol u prvenstvu, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligi Evrope.

"Imali smo težak raspored zbog Evrope, jer smo jedini klub sa kipra koji igra evropsko takmičenje. Zbog toga je kostur ekipe uglavnom odmarao u domaćem prvenstvu, mada pored tog gola imam i četiri, pet asistencija tako da sam zadovoljan kako se stvari odvijaju ovdje. Volim da igram evropske utakmice, potrudiću se da 'pojačam' statistiku u Evropi i nadam se da ćemo da doguramo što dalje“, zaključio je Uroš Matić u razgovoru za MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC