• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA koeficijent: Uspešna godina "večitih", ali Srbija gubi mesto u LE

Autor mondo.rs

Završetkom učešća naših timova u međunarodnim takmičenjima, poznato je gde će srpski predstavnici igrati narednih sezona.

 UEFA koeficijent: Uspešna godina "večitih", ali Srbija gubi mesto u LE Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se dramatičnim porazom u Atini oprostila od evropske zime, a Partizan je dan kasnije na rastanku sa Ligom Evrope bio ubedljiv protiv Astane.

Na taj način, najveći srpski klubovi okončali su evropsku sezonu, u kojoj su zauzeli najbolje pozicije u poslednjih desetak i više godina - Zvezda na 65. mestu liste klubova sa 22.750 poena, Partizan na 66, sa 22.000.

Možda će vas zanimati

Međutim, uprkos tome srpski fudbal definitivno će posle sledeće sezone izgubiti mesto u Ligi Evrope


Od takmičarske 2021/22, šampion Superlige igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, a ostali putnici u Evropu igraće novoformiranu Konferencijsku ligu.

U ovom trenutku, Srbija se nalazi na 18. poziciji rang-liste i tri mesta je udaljena od 15, koje daje dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Hrvatska jeste ostala ispod našeg koeficijenta, ali je trenutno na 15. mestu Kipar, s tim da će Škoti biti na proleće u velikoj ofanzivi na tu poziciju, jer su 16. i imaće dva predstavnika u nokaut fazi Lige Evrope.

Sa druge strane, Partizanov oproštaj u četvrtak bio je ujedno i oproštaj srpskih timova od Evrope, a pobeda ekipe Save Miloševića ipak je imala takmičarski značaj, jer je izvesno obezbedila crno-belima status nosioca kroz čitave kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone.

Naravno, u slučaju da podela evropskih karata u Superligi ostane ista kao u ovom trenutku.

Kada je u pitanju Zvezda, ako ne ispusti trenutnu, značajnu prednost na vrhu tabele i odbrani titulu, obezbedila je izvesnu ulogu nosioca u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za treće, ujedno i "kvalifikaciono" kolo za jesen u Evropi to nije tako izvesno, jer će crveno-belima za to biti potrebno poklapanje rezultata u ostalim ligama, što podrazumeva da titulu ne osvoje Olimpijakos, Kopenhagen, Apoel, Seltik...

Podsetimo, žreb za nokaut fazu evropskih takmičenja zakazan je za ponedeljak, kada će kuglice učesnika Lige šampiona biti izvlačene u podne, a Lige Evrope u 13 časova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC