• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatskog reprezentativca gađali staklenom flašom u Edinburgu!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Hrvatske Borna Barišić gađan je staklenom flašom i drugim tvrdim predmetima tokom derbi utakmice škotskog prvenstva između Hibernijana i Glazgov Rendžersa (0:3).

Skandalozne scene dogodile su se u petak na stadionu "Ister Roud" u škotskom Edinburgu u okviru 17. kola tamošnje Premijer lige.

Reprezentativac Hrvatske Borna Barišić je na sreću prošao bez ozbiljnih posljedica nakon što je kiša raznih predmeta poletjela prema njemu dok je ležao na travnjaku stadiona u Edinburgu gdje ga je brutalnim startom oborio Rajan Porteus i zaradio crveni karton.

Međutim, navijači su bili uvjereni da je u pitanju simuliranje Barišića nakon čega su prema njemu bačeni razni predmeti.

Strateg Rendžersa Stiven Džerard je tom prilikom burno reagovao i zaradio isključenje.

Stivi Dži je poslije utakmice koju su Rendžersi riješili u svoju korist pogocima Rajana Kenta, Džoa Ariba i Džermejna Defoa, istakao da je sada sve na Hibsima.

"Bilo je flaša, upaljača, svih vrsta predmeta. Ali nije to moj posao. Na Hibernijanu je da se bave time. Ne želimo vidjeti ovakve stvari na bilo kojem stadionu. Želimo da igrači i navijači budu sigurni. Mnogo puta smo razgovarali sa našim igračima i govorili im da se ohlade u ovim situacijama. Veoma sam zadovoljan njihovim ponašanjem", izjavio je Džerard.

I njegov kolega sa klupe Hibsa Džek Ros osudio je ponašanje navijača koji su osramotili klub iz Edinburga.

"Ne mogu da shvatim zašto bi bilo ko donio odluku da baci staklenu flašu na drugo ljudsko biće. Jednostavno ne razumijem iako postoje ljudi koji tvrde da ponašanje na terenu ili oko terena utiče na to. To je glupost. Ko god to učini zaslužuje posljedice".

Ovim povodom oglasio se i Hibernijan, koji je osudio ponašanje svojih navijača.

"Znatno smo uložili novca u poboljšane CCTV sisteme i pregledaćemo snimke iz svih dotičnih dijelova kako bismo identifikovali pojedince koji su uključeni u neprihvatljivo ponašanje", navodi se u saopštenju Hibsa.

Inače, Glazgov Rendžers je drugi na tabeli poslije 14. trijumfa u sezoni sa samo dva boda zaostatka za vodećim gradskim rivalom Seltikom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC