• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je "zavaljan" Milan: Silvio isplaćen, Kinez "puko", Amer zaradio...

Autor mondo.rs

...a, najbogatiji Evropljanin stigao na "San Siro".

Najbogatiji Evropljanin i drugi najbogatiji čovek sveta, francuski biznismen Bernar Arno, postaće novi vlasnik Milana nakon što je postigao dogovor sa američkim investicionim fondom "Eliot".

Italijanski mediji objavili su da je pod jedan od vlasnika "Eliota", milijarder Pol Singer, odlučio da prihvati ponudu od 975 miliona evra - poslednju koju je u međuvremenu poslao vlasnik čuvenog modnog brenda "Louis Vuitton".

Možda će vas zanimati

Singer je u pregovore sa 108 milijardi "teškim" biznismenom iz Ruvea očekujući milijardu i 200 miliona evra za posrnulog sedmostrukog prvaka Evrope, koji mu je u međuvremenu - takoreći - "pao u ruke".

Arnoov prvi potez bio bi, navodno, povratak legendarnog direktora Arijeda Braide na "San Siro". Njemu su, uz čuvenog Adrijana Galijanija, pripisivane najveće zasluge za vođenje kluba u Berluskonijevoj eri ovekovečenoj osvajanjem pet titula prvaka Evrope (1988, 1989, 1994, 2003, 2007).

Takoreći, jer je "Eliot" postao vlasnik 99 odsto akcija "rosonera" na ime duga od 315 miliona, koji prethodni vlasnik, kineski biznismen Li Janghong, nije bio u poziciji da otplati. Li je još 2016. ušao na "San Siro" nakon što je otkupio paket akcija od čuvenog Silvija Berluskonija, a potom godinu i po dana pokušavao da pronađe sredstva kojim bi "isplatio" najtrofejnijeg predsednika u istoriji italijanskog fudbala i postao formalno vlasnik.

To se dogodilo tako što je Kinez pozajmio novac od Amerikanaca kako bi dostigao poslednju Berluskonijevu cenu od 750 miliona evra i to u trenutku kada je jedan od tri giganta Serije A izbačen iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja i nagomilanih dugova.

Naravno, to nove vlasnike nije sprečilo da "spiskaju" 250 miliona u prelazni rok u kom je doveden čak i Leonardo Bonući iz Juventusa, a kako se sve odvijalo nije ni čudno što su ljudi iz "Eliota" postali vlasnici iako to možda u početku nisu planirali.

Bilo kako bilo, sada već hronično nezadovoljni navijači mogli bi uskoro da dočekaju novog vlasnika u post-Berluskonijevoj eri, koja je trajala od 20. februara 1986. do 13. aprila 2017. godine.

Odnosno, 31 godinu, mesec i 24 dana.

Odnosno, 11.375 dana…

U isto vreme, Singer bi bio zadovoljan profitom ostvarenim za manje od godinu dana, iako je u jednom trenutku morao da prijavi injekciju od 50 miliona evra za finansijsku stabilizaciju kluba.

Na kraju je zradio preko 600 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC