• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekada Mihajlović, Simeone, Montela - danas na ivici gašenja

Autor mondo.rs

Italijanski fudbalski klub Katanija je u velikim finansijskim problemima i moguće je da neće završiti tekuću sezonu.

Nekadašnji član Serije A saopštio je svojim igračima da bi najbolje bilo da pronađu novi klub tokom januara. Katanija, koja je ne tako davno bila dio elite u Italiji, nalazi se u finansijskim problemima.

Ekipa sa Sicilije se trenutno takmiči u trećem rangu italijanskog fudbala i želi da po svaku cijenu izbjegne gašenje u toku ove sezone. Preduzeli su radikalan korak, riješili su da maksimalno smanje troškove, a to znači i rastanak sa najboljim igračima.

Možda će vas zanimati

Tokom posljednjih deset godina ovaj tim su, između ostalog, vodili Siniša Mihajlović, Marko Đampaolo Dijego Simeone, Vinćenco Montela, Rolando Maran, Đuzepe Pankaro... Sve zvučna imena, što u fudbalskom što u trenerskom svijetu.

Od kako je Katanija u sezoni 2013/14 ispala iz Serije A, problemi za klub se samo gomilaju. Kažnjeni su izbacivanjem u treći rang takmičenja, uz oduzimanje devet bodova, zbog toga što je prvi čovjek kluba priznao da su neki od mečeva bili namješteni.

Umjesto čestitki za predstojeće praznike, najplaćeniji igrači kluba dobili su drugačiju poruku od rukovodstva. Saopšteno im je da bi najbolje bilo da pronađu novu sredinu, jer bi u narednom periodu klub mogao da ima problema sa isplatom zarada.

Tako će kapiten Marko Biađijanti, koji je igrao i u slavnim danima u Seriji A, Frančesko Lodi koji je bio mladi reprezentativac i dugogodišnji član elite, kao i neka nama manje poznata morati da se snađu.

Kako je klub istakao, ne samo da će pokušati da smanje svoje troškove pred drugi dio sezone, već će to uraditi i na nepopularan način. Ako najskuplji fudbaleri Katanije ne promijene sredinu do kraja januarskog prelaznog roka, klub će tražiti način da raskine njihove ugovore i izbjegne dalja plaćanja.

Za ekipu koja je tokom svoje istorije 17 sezona provela u eliti, ovo nikako nisu dobre vijesti. Na početku sezone su se planirali povratak u Seriju B i sklapanje tima koji će tamo biti konkurentan, ali se sve raspalo.

Prihodi kluba, prije svega od prodaje karata, drastično su opali tokom sezone. Ekipa se trenutno nalazi na sedmoj poziciji u Seriji C, a navijači kao da su izgubili vjeru u veliki povratak kluba.

Klub sa Sicilije je, sa preko 600.000 navijača, jedan od najpopularnijih u Italiji, a posebno na njenom jugu. Najbolji rezultati Kataniji je osvajanje osmog mjesta u Seriji A, što su uspjeli da ostvare čak četiri puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC