• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olmo bi da igra sa Mesijem: Stigle su dve ponude, želim i na EURO

Autor mondo.rs

Najbolji igrač Dinamo Zagreba je (uglavnom) otvoreno govorio o njegovoj situaciji i mogućem napuštanju Hrvatske.

Malo, malo, pa intervju. Dani Olmo ovih dana često daje izjave za španske medije, a svim razgovorima sa novinarima zajedničko je jedno - insistiranje na odlasku iz Dinamo Zagreba.

Sjajni Španac se već šest godina nalazi u glavnom gradu Hrvatske, ali ove zime žarko želi da promeni sredinu i napravi iskorak u karijeri. U intervjuu za katalonske medije, pričao je i o mogućnosti da se vrati u Barselonu.

Možda će vas zanimati

On je "blaugranu" napustio kada je imao 16 godina. Posle odličnih partija u poslednjhi nekoliko sezona i debija za A selekciju Španije, Olmo bi mogao da Dinamu donese rekordnu sumu novca za jedan transfer.

Ipak, dolazak u Hrvatsku tadašnjem tinejdžeru nije bio jednostavan.

"Istina je da nije bilo lako. Nismo doneli odluku preko noći, promišljali smo moj otac i ja određeno vreme. Danas, kada pogledam šta sam napravio i koliko sam napredovao, ponosan sam zbog te odluke", počinje Olmo u intervjuu za "Sport Katalonije".

On je tokom 2019. godine postao prvak Evrope sa mladom reprezentacijom Španije, a sa Dinamom je nastupao u Ligi šampiona.

"Ušli smo u takmičenje kao autsajderi i razbili Atalantu u prvoj utakmici. Šteta što nismo prošli dalje, imali smo šansu, ali bilo je jako teško", kaže Olmo.

Na pitanje da li bi najbolja odluka za njega bila da sada napusti Zagreb, on nema nikakvu dilemu.

"Da. Želim da idem na Evropsko prvenstvo sa Španijom, a taj put će mi biti otežan ako ostanem u slabijoj ligi poput hrvatske. Želim da napravim korak napred, želim mesto u reprezentaciji. Ne odlazim samo zato što me traže, već želim da napravim korak napred u karijeri."

Mnogi govore da je Olmo prerastao Dinamo i Hrvatsku...

"To nije samo moja tvrdnja, to su reči ključnih ljudi Dinama."

Olmo je istakao da prošlog leta za njega nije bilo ponuda, ali da ove zime na "Maksimir" jesu stigle dve. Jedna od njih je bila iz Borusije Menhengladbah.

"Da. Moji agenti bili su i na pregovorima s Bajer Leverkuzenom, nekoliko puta, ali Dinamo tvrdi da ponude nije bilo. Razgovarali su s mnogim klubovima, ali ponuda je nešto drugo."

Katalonski list je zanimalo da li je onda ta druga ponuda iz Barselone?

"Ne znam, to je pitanje za moje zastupnike. Ali ako klubovi mogu da se dogovore, sada je pravo vreme da odem. Dinamo bi napravio sjajan transfer, a ja bih dobio šansu da igram za jedan od najvećih klubova sveta, u jednoj od najboljih liga."

Novinar je Olma podsetio da bi u slučaju dolaska u Barselonu morao da se bori za minutažu protiv Lionela Mesija, Antoana Grizmana i Luisa Suareza...

"Trenirati i igrati s Mesijem - to je najveći podstrek koji mogu da dobijem u karijeri. Ne bojim se, prošao sam puno toga i izabrao sam sporedni put u karijeri kakvim niko pre mene nije krenuo. Evo gde sam danas", zagonetno je zaključio Dani Olmo.

Da li je mladi Španac to nešto nagovestio?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC