• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko posle Marina? Zvezda bira novog kapitena i "desetku"

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli nemaju u planu dovođenje novog kreatora igre, saznaje MONDO. Sledi još odlazaka i podmlađivanje tima.

 Marko-Marin-Crvena-zvezda-transfer-Al-Ahli-Saudijska-Arabija-sportske-vesti-Marin-otisao-iz-Zvezde Izvor: MN PRESS

Odlascima Vladana Milojevića i sada Marka Marina, završena je jedna uspešna era Crvene zvezde.

Dve uzastopne titule prvaka Srbije, proleće u Ligi Evrope i dva plasmana u Ligu šampiona su iza crveno-belih, a šta donosi budućnost pod komandom Dejana Stankovića, videćemo...

Možda će vas zanimati

Iznenadni odlazak Marka Marina nagovestio je da sledi renoviranje tima, odnosno podmlađivanje kako bi ekipa bila spremna za iduću sezonu i novo pravilo po kom će svaki superligaš morati da ima u startnoj postavi dvojicu igrača mlađih od 21 godine.

Po saznanjima MONDA upravo je to jedan od razloga zašto na "Marakani" nisu insistirali na ostanku nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, kao i činjenica da je sam izrazio želju za odlaskom ove zime, te zbog ogromnih zasluga za prethodno pomenute uspehe u klubu nisu hteli da ga koče.

Marinovim odlaskom značajno će biti olakšan budžet za plate igračima, pošto je po novom ugovoru potpisanom u martu imao neto zaradu 1.200.000 evra po sezoni, plus 500.000 evra za bonuse.


U Zvezdu je stigao za 700.000 evra, a transferom u Al Ahli iz Saudijske Arabije - kada se odbije deo koji pripada Olimpijakosu - beogradski klub će zaraditi 1.700.000 evra.

Milan Jevtović ide u APOEL?

Istog dana kada je obelodanjeno da će Marko Marin napustiti Crvenu zvezdu pojavila se i informacija da bi i Milan Jevtović mogao da promeni klub. Navodno, 26-godišnji krilni napadač biće prosleđen kiparskom Apoelu na šestomesečnu pozajmicu, posle koje mu ističe ugovor sa crveno-belima i postaje slobodan igrač. Tokom prethodnih godinu i po dana od dolaska iz Antalije, Jevtović nije uspeo da se nametne i izbori za značajnu minutažu. U 24 nastupa, odnosno 1.105 minuta na terenu, postigao je šest golova i upisao tri asistencije.

Kako nam je rečeno na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli ne planiraju dovođenje zamene za Marka Marina, pa će zimske pripreme predstavljati i borbu za poziciju "desetke".

Očekuje se da uloga "plejmejkera" bude poverena Mirku Ivaniću, koji će u narednim mesecima pokušati da se iskupi za prethodne partije i opravda svoj transfer iz BATE Borisova, a sa klupe će šansu vrebati mladi Veljko Nikolić. Tu je i Mohamed el Fardu Ben, koji je od dolaska u Zvezdu već igrao na mestu centralnog veziste.

Odlazak Marina znači i novi izobr kapitena, ali ukoliko ostane u klubu, nema dileme da će to biti njegov dosadašnji zamenik - Milan Borjan.

Ukoliko, međutim, i pouzdani čuvar mreže odluči da promeni sredinu, traka će onda verovatno pripasti Milošu Degeneku. U užem krugu konkurenata su još Marko Gobeljić i oporavljeniBranko Jovičić.

Velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan omogućava Stankoviću slobodu da isprobava tokom proleća i uigrava za letnje kvalifikacije na evropskoj sceni.

Videćemo šta će nekadašnji kapiten smisliti zajedno sa svojim saradnicima...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC