• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prešli 9500 kilometara da bi pobedili: Neka se spreme PSŽ, Marsej, Lion...

Autor mondo.rs

Nesvakidašnja priča stiže iz Kupa Francuske.

Nacionalna kup takmičenja umeju da proizvedu iznenađenja, ali da li ste ikada čuli za nešto ovako? Jedan učesnik Kupa Francuske prevalio je oko 4750 kilometara ne bi li se samo pojavili na utakmici.

Na kraju su uspeli i da slave!

Možda će vas zanimati

Trud se isplatio klubu Sen Pjeroj, amaterskom timu koji igra na ostrvu Reunion, pošto su uspeli da šokiraju drugoligaša Nior i plasiraju se u šesnaestinu finala nacionanog kupa.


Nijedan tim sa Reuniona - ostrva koje se nalazi istočno od Madagaskara - nije stigao do ove faze francuskog kupa ikada ranije.

Da stvar bude zanimljivija, skoro 100 njihovih navijača je putovalo do Niora, mesta koje se nalazi 200 kilometara severno od Bordoa, ne bi li podržali svoju ekipu.

Sen Pjeroj je slavio 2:1 zahvaljujući golovima Žerara Ubera i Rajana Pontija i tako načinio ogromno iznenađenje, a ukupan put do mesta odigravanja utakmice i nazad bio je dugačak oko 9500 kilometara!

Za ovaj klub je u mlađim kategorijama igrao Dimitri Paje, reprezentativac Francuske koji je rodom sa Reuniona, a Sen Pjeroj će biti u prilicu da u narednoj rundi igraju protiv Pajeovog Marseja, Bordoa, Pari Sen Žermena (ukoliko slave u nedelju uveče)...

U Kupu Francuske, dozvoljeno je klubovima iz Gvadalupea, Francuske Gvajane, Martinika, Nove Kaledonije, Tahitija, Sen Martina, Reuniona i drugih francuskih teritorija, pa su i ovakve neobične situacije moguće.

Neko će u narednoj rundi Kupa Francuske prevaliti veliki put, samo ostaje da vidimo hoće li se jedna utakmica odigrati baš na Reunion...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC