• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš početak Srbije u borbi za Tokio: Francuzi lako do pobjede!

Autor mondo.rs

Imala je Srbija šansu u drugom setu, kada je igrala kao na prethodnom Evropskom prvenstvu, ali zaslužena pobjeda Francuske na početku kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre.

Srbija želi na Olimpijske igre, ali nije dobro počela!

Zlatna srpska odbojkaška reprezentacija izgubila je na startu kvalifikacionog turnira za Tokio 2020 od vrlo raspoloženih Francuza. "Orlovi" nisu djelovali razigrano kao na Evropskom prvenstvu koje su osvojili u septembru, pa su "trikolori" upisali maksimalnu pobjedu: 3:0 (25:21, 25:21, 25:22).

Možda će vas zanimati

Izabranici selektora Slobodana "Bobe" Kovača imali su dosta problema sa servisom i prijemom, a teško su dolazili kontinuirano do poena, za razliku od Francuza koji su češće imali serije.

U prvom setu su srpski odbojkaši rano "ušli u minus", pa je Francuska kontrolisala sva dešavanja i lako povela 1:0 koristeći raspoloženog Patrija, najboljeg pojedinca današnje utakmice.

"Orlovi" su mnogo odlučnije počeli drugi set, djelovalo je da je "mašina upalila", ali i to je bilo kratko daha.

Nije Srbija iskoristila odličnu igru Srećka Lisinca na mreži, koji je osvojio pet od prvih devet poena Srbije (9:3), međutim tada su Francuzi polako došli do svoje igre i okrenuli rezultat.

U trećem setu su šampioni Evrope najduže bili u korak sa Francuzima, ali su oni na kraju ponovo "dodali ritam", imali sreće u nekoliko situacija, međutim može da se kaže da su sasvim zasluženo došli do pobjede pošto nisu imali toliko "žutih minuta" poput srpske selekcije.

Srbija naravno nije izgubila šansu da se plasira na Olimpijske igre pošto su u grupnoj fazi ostaju još dueli sa Holandijom (ponedjeljak, 14.00) i Bugarskom (srijeda, 14.30).

U narednu fazu kvalifikacionog turnira koji se održava u Berlinu prolaze dvije najbolje prvoplasirane reprezentacije. U drugoj grupi su Njemačka, Belgija, Slovenija i Češka, a važna napomena je da samo pobjednik turnira ide u Tokio.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC